Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δεν τα καταφέρνουν, όσο και να προσπαθούν – γιατί απλά ο Καζάκης έχει δίκιο!

Αποφάσισαν να καλέσουν τον Καζάκη σε “μεγάλο” δελτίο.
Σε μια προσπάθεια όχι να διαφωτίσουν τον κόσμο αλλά να τον μπερδέψουν ακόμη περισσότερο.
Με μια απλή μέθοδο: δεν άφηναν τον καλεσμένο τους ποτέ να ολοκληρώσει μια φράση. Έφτασαν στο σημείο να κολλήσει η βελόνα στο ότι ο κόσμος θα χάσει μέγα μέρος της αξίας των καταθέσεών του. Ε και; Δηλαδή αν μείνει η χώρα στο ευρώ (χωρίς περιθώρια ελιγμών) σωθήκαμε όλοι; Και ποιές καταθέσεις;
Ο Καζάκης μιλώντας για το θέμα ανέφερε ότι για να κερδοσκοπούν καλύτερα κάποιοι έβγαλαν περίπου 600 δις ευρώ στο εξωτερικό (συνήθως με “επενδυτικά”- χρηματιστηριακά προϊόντα, όπως είπε).
Ο Καζάκης είπε ξεκάθαρα και απλά τι πρέπει να κάνουμε, μήπως και σωθούμε από την πλήρη καταστροφή: δεν αναγνωρίζουμε το χρέος και…

…το χαρακτηρίσουμε ως “επαχθές” (ανατρέπουμε τη σχέση οφειλέτη-δανειστή), ασκούμε τα έννομα δικαιώματά μας, και επιστρέφουμε σε εθνικό νόμισμα. Άλλωστε όπως είπε, το “κούρεμα” δεν διαγράφει τίποτε, απλά το χρέος μετατίθεται για το μέλλον και θα γίνουμε μια τριτοκοσμική οικονομία.
Αυτός που την πάτησε στο σημείο αυτό ήταν ο Κώνστας, ο οποίος προσπαθώντας να εκφυλίσει τα πάντα (όπως πάντα) ανέφερε πως μπορεί κάποιος να κάνει το ίδιο με μια τράπεζα. Έλα όμως που άλλο η σχέση ιδιώτη τράπεζας και άλλο η σχέση ενός κράτους με τους δανειστές του! Και δεν έβγαλε κιχ όταν ο Καζάκης του υπενθύμισε ότι τα κράτη έχουν ασυλία από κατασχέσεις στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό στα πλαίσια της άσκησης της εθνικής τους κυριαρχίας. Μόνο που αυτή τη δυνατότητα την θέσαμε σε αμφισβήτηση υπογράφοντας το Μνημόνιο! Κουβέντα δεν έβγαλε ο ειδικός επί των οικονομικών του δελτίου!!
Πάντως θα έχει ενδιαφέρον να πάει ο Καζάκης σε μια εκπομπή του Χ”νικολάου, αφού όπως είπε ο παρουσιαστής των ειδήσεων του Άλτερ θα τον καλέσει παρέα με πολιτικούς!