Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Γικόνογλου για τις έκτακτες μεταθέσεις των αστυνομικών

Δελτίο τύπου βουλευτή Θ. Γικόνογλου
 
Στο πλαίσιο βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προωθεί, με νέο Προεδρικό Διάταγμα, την οριστική κατάργηση της ρύθμισης που αφορά τις έκτακτες μεταθέσεις του Αστυνομικού Προσωπικού για λόγους σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών.

Σχετικά με την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα γύρω από το ζήτημα, σημειώνεται πως…

η άδικη αυτή ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο Π.Δ. 85/2011, ενσωματώθηκε ύστερα από υπόδειξη του Συμβουλίου της Επικρατείας και, σε καμία περίπτωση, δεν αντιστοιχούσε στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Αναφορικά με το θέμα αυτό, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτης, κ. Παπουτσής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Παραμένει σταθερή η δέσμευση της Κυβέρνησης για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και γενικά για την αξιοκρατική, δίκαιη και ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας».

Για το ίδιο ζήτημα, ο Βουλευτής Ημαθίας, Θανάσης Γικόνογλου, προσέθεσε: «Ύστερα από την ανησυχία που προκλήθηκε τον τελευταίο καιρό για τη ρύθμιση που αφορά τις έκτακτες μεταθέσεις του Προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., θα ήθελα να καθησυχάσω του συμπολίτες μου Αστυνομικούς ότι η επίμαχη ρύθμιση οδεύει οριστικά προς κατάργηση. Η αδικία που προέκυψε σύντομα θα αποκτασταθεί».