Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Για την επανάσταση ρε γαμώτο!!

Σε τουλάχιστον 200 δισεκατομμύρια δολάρια υπολογίζονται τα χρήματα που διοχέτευε ο Μουαμάρ Καντάφι σε τραπεζικούς λογαριασμούς και επενδύσεις σε Μέση Ανατολή, Ευρώπη και Αμερική, γράφει η αμερικανική εφημερίδα Los Angeles Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται υψηλόβαθμους Λίβυους αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζει, μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης ανακάλυψαν την περασμένη άνοιξη ότι το λιβυκό καθεστώς διέθετε περίπου…

..37 δισεκατομμύρια δολάρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς και επενδύσεις στις ΗΠΑ.
Ταυτόχρονα, οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας κατέσχεσαν περίπου 30 δισ. δολάρια, ενώ σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις, ο Καντάφι φέρεται να είχε και καταθέσεις 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε λογαριασμούς εκτός των ΗΠΑ, οπότε, το συνολικό ποσό ανερχόταν σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκτενείς έρευνες των αμερικανικών, ευρωπαϊκών και λιβυκών αρχών κατέληξαν ωστόσο στο συμπέρασμα ότι ο Καντάφι διοχέτευε μυστικά επί δεκαετίες δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό, για κερδοφόρες επενδύσεις σε σχεδόν κάθε μεγάλη χώρα της Μέσης Ανατολής και της νοτιοανατολικής Ασίας, προσθέτει η εφημερίδα.
Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών ήταν τοποθετημένο σε κυβερνητικούς οργανισμούς της Λιβύης, όπως η Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης, η Εταιρία Πετρελαίου της Λιβύης, η Libyan Foreign Bank και σε επενδυτικές εταιρίες όπως η Libya African Investment Portfolio.

Πηγή: Kathimerini.gr