Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τελικά ήρθαν ή όχι οι Ευρωπαίοι Στρατοχωροφύλακες; Ερώτηση Καράογλου στη Βουλή για το θέμα

Χοντραίνει το παιχνίδι και οι φήμες που θέλουν την είσοδο στη χώρα της Ευρωπαϊκής Στρατοχωροφυλακής. Το θέμα έφερε στη Βουλή και ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου με ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα «Ειδική μονάδα καταστολής εξεγέρσεων στη χώρα μας».
Η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της διαψεύδει την είσοδο στην Ελλάδα τέτοιου σώματος, το οποίο είναι ειδικευμένο στην καταστολή εξεγέρσεων.

Το κείμενό της έχει ερώτησης Καράογλου είναι παρακάτω, ενώ στο τέλος υπάρχει και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:


Θέμα: “Ειδική μονάδα καταστολής εξεγέρσεων στη χώρα μας”

Έντονη είναι η φημολογία των τελευταίων ημερών, που κάνει λόγο για την άφιξη στη χώρα της μεγάλης παραστρατιωτικής δύναμης της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων (Eurogedfor). Η μονάδα αυτή φέρεται να έχει αφιχθεί μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, πλήρως εξοπλισμένη με τεθωρακισμένα οχήματα. Αρχικά κατέφθασε ο εξοπλισμός της μονάδας και ακολούθησαν οι άνδρες και εν συνεχεία τα βαρέα οχήματα. Η συγκεκριμένη μονάδα είναι ένοπλο σώμα, που διαθέτει στον εξοπλισμό της τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. Δημιουργήθηκε για την εκτέλεση αποστολών και έχει λάβει μέλος σε επιχειρήσεις στο Κοσσυφοπέδιο, στο Αφγανιστάν κ.α.

Η χρονική συγκυρία άφιξης της ειδικής μονάδας καταστολής εξεγέρσεων, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι η παρουσία τους έγκειται σε κοινή άσκηση καταστολής εξεγέρσεων με την Ελληνική Αστυνομία. Η συγκεκριμένη στιγμή, όμως, προβληματίζει. Είναι έντονη η ανησυχία για τον λόγο έλευσης της μονάδας αυτής. Πληροφορίες φέρουν την Κυβέρνηση να έχει καλέσει την ειδική μονάδα καταστολής εξεγέρσεων για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα περιστατικά εξέγερσης του λαού από τα βάρβαρα και σκληρά μέτρα, που καθημερινά επιβάλλει. Εάν η Κυβέρνηση κάλεσε τη δύναμη αυτή για να καταστείλει τις αντιδράσεις των πολιτών έναντι των κυβερνητικών μέτρων, τότε εγείρεται μείζον εθνικό ζήτημα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Εθνικής Άμυνας:

– Επιβεβαιώνει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου την άφιξη της ειδικής μονάδας καταστολής εξεγέρσεων στη χώρα μας, ώστε να λάβει μέρος σε αποστολές καταστολής των αντιδράσεων των πολιτών έναντι των κυβερνητικών μέτρων;

H απάντηση της αστυνομίας:
Σχετικά με δημοσιεύματα και αναρτήσεις που αναπαράγονται σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες και τα οποία αφορούν την έλευση και την παρουσία ευρωπαϊκών δυνάμεων διαχείρισης κρίσιμων καταστάσεων και καταστολής, με την ονομασία «EUROGENDFOR», ανακοινώνεται ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Επιτέλους και η ανευθυνότητα έχει όρια.