Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος μέσω του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας

Από το δήμο Αλεξάνδρειας γνωστοποιείται στους δημότες ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΔΔΥΚΑ) ΟΤΑ -στο οποίο συμμετέχει ως μέλος ο δήμος Αλεξάνδρειας- ξεκινά η υλοποίηση μιας νέας και πρωτοποριακής για τα ελληνικά δεδομένα υπηρεσίας που αφορά τη δωρεάν δημιουργία ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου για τους δημότες των δήμων-μελών του ΔΔΥΚΑ.
Με την υπηρεσία αυτή, όπως αναφέρει στο σχετικό έγγραφό του ο διευθυντής του ΔΔΥΚΑ ΟΤΑ κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, ο δημότης θα μπορεί να έχει…

…διαθέσιμο και εφ’ όρου ζωής, όπου και όποτε χρειαστεί, τον προσωπικό του ιατρικό φάκελο, με τον πλέον ασφαλή τρόπο αποθήκευσης και ελέγχου πρόσβασης, καταχωρώντας όποτε εκείνος επιθυμεί τα ιατρικά του δεδομένα. Επιπλέον, ο δημότης θα μπορεί να δίνει πρόσβαση με ασφάλεια στους προσωπικούς του γιατρούς, οι οποίοι θα μπορούν να εγγράφονται και εκείνοι δωρεάν στην υπηρεσία αυτή αποκτώντας το δικό τους κωδικό.
Όσοι δημότες επιθυμούν να αποκτήσουν δωρεάν ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο, μπορούν να το ζητήσουν μέχρι το τέλος του έτους (31-12-2011), συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση συμμετοχής, προκειμένου να αποκτήσουν κωδικούς για να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο και να καταχωρούν πληροφορίες για το ιστορικό τους.
Ένα παράδειγμα ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου, μπορούν να δουν οι ενδιαφερόμενοι μέσα από την ιστοσελίδα www.peramis.gr, πληκτρολογώντας ως username: 001-000001345 και ως password: 1345, στο πλαίσιο “είσοδος χρηστών” στη δεξιά στήλη της αρχικής σελίδας.
Για δηλώσεις συμμετοχής ή για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την υπηρεσία αυτή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Μιχάλη Αναστασίου, υπεύθυνο του προγράμματος, στο τηλ. 2132031932 ή στέλνοντας email στο info@ddy.gr (υπόψη κ. Αναστασίου).