Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

1ο Forum ελληνοβουλγαρικής Διασυνοριακής Συνεργασίας, με συμμετοχή Γικόνογλου

Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου του 2011 πραγματοποιήθηκε το 1ο Forum ελληνοβουλγαρικής Διασυνοριακής Συνεργασίας με θέμα την ενίσχυση του σχεδιασμού κοινών έργων και δράσεων των φορέων και των πολιτών Ελλάδας και Βουλγαρίας στην διασυνοριακή περιοχή των δύο χωρών.
Το Forum πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Βουλγαρίας της ελληνικής Βουλής με τη συμβολή και την παρουσία του βουλευτή Θανάση Γικόνογλου, γραμματέα της Ομάδας Φιλίας.
Οι εργασίες του Forum παρουσίασαν εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς συζητήθηκαν…

τα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής με τη συμμετοχή ενός ευρύτατου φάσματος εκπροσώπων φορέων τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Βουλγαρία. Ενδεικτική ήταν η συμμετοχή τριών στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης, του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτη Ξυνίδη, του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Δριβελέγκα και του υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη.

Επίσης σημαντικές ήταν οι παρουσίες και ομιλίες του βουλευτή Σάββα Εμινίδη, προέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Βουλγαρίας, του προέδρου και του αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Βουλγαρίας – Ελλάδας της Βουλγαρικής Βουλής Lyuben Tatarski και Dimcho Mihalevski, της προέδρου της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Βουλγαρίας και δημάρχου Σμόλιαν κ.Dora Yankova, περιφερειαρχών, δημάρχων και πλήθους εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.
Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μόνιμη επιτροπή συντονισμού της διασυνοριακής ελληνοβουλγαρικής συνεργασίας, καταρχήν με έξι μέλη (3 από την Ελλάδα και 3 από τη Βουλγαρία) με τη συμμετοχή του Θανάση Γικόνογλου. Επίσης καθορίστηκε σαν συνέχεια το 2ο Forum να διεξαχθεί στη Βουλγαρία το 2012.

Μία απάντηση στο “1ο Forum ελληνοβουλγαρικής Διασυνοριακής Συνεργασίας, με συμμετοχή Γικόνογλου”

ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΡΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ; ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΥΣΙΜΑ ΩΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΨΩΜΙ…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.