Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πρέπει να τα κλείσουν (ή να τα ξεκαθαρίσουν από τους υπεράριθμους με τους οποίους τα φόρτωσαν) για να τα πουλήσουν

Ένας προσωπικός φίλος (και αναγνώστης της “Περισκόπησης”) μου έστειλε την πλήρη λίστα των πρώτων οργανισμών και υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα στις οποίες θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία (αναφερθήκαμε σε αυτό σε προηγούμενη ανάρτηση).
Μεταξύ αυτών – εκτός των γνωστών …υπόπτων – φιγουράρουν και ονόματα υπηρεσιών και εταιριών που πραγματικά παράγουν έργο – πολλές φορές εθνικό αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων κοινωνικό.
Πρώτα θα τις απαξιώσουν – αν δεν το έχουν κάνει – και μετά θα τις δώσουν για μια χούφτα ευρώ στους φίλους και συμμάχους που θέλουν να μας σώσουν.
Μέχρι τότε ξαναδείτε το γνωστό βίντεο που είχαμε αναρτήσει ήδη από το 2009. Μετά διαβάστε παρακάτω μερικά ονόματα.
Πάρτε μια ιδέα από αυτά που ξεκινούν με την εργασιακή εφεδρεία:

26. “Ειδικός παιδικός σταθμός Αγ. Μαρίνα – Καβάλα”, 27. “Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ”, 28. “Ελληνικές Αλυκές ΑΕ” (θα το ψάχνουμε το αλάτι όπως και τη ζάχαρη), 29. “Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ΑΕ”, 30. “Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ΑΕ”, “Εταιρία Σπαστικών Β. Ελλάδας”, 73. “Ίδρυμα εκπαίδευσης κοφών και βαρηκόων Ελλάδας”, 74. “Ίδρυμα προστασίας απροσάρμοστων παιδιών”, 75. “Ίδρυμα προστασίας τυφλών Β. Ελλάδας”, 77. “ΙΓΜΕ”, 79. “Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας”, 97. ” Κτηματολόγιο ΑΕ” (το …χρυσοπληρωμένο, το θυμάστε;;;), 9 οργανισμούς λιμένων ανά την Ελλάδα και πολλά πολλά ακόμη.
Όλα κάπως πρέπει να ξεκινήσουν και η απαξίωση είναι το πρώτο βήμα! Μετά, και αφού θα έχουν καθαρίσει από το πλεονάζον προσωπικό-κομματικούς κηφήνες που διορίστηκε από όλα τα κόμματα από το ΄74 και μετά (ή χωρίς το βάρος ιδρυμάτων τα οποία ασχολούνται με συμπολίτες μας που θα πρέπει να τυγχάνουν της ιδιαίτερης προστασίας του κράτους), θα πωληθούν!
Όσο για τα ιδρύματα που ασχολούνται με παιδιά με ειδικές ανάγκες; Αν υπήρχε ακόμη η παράδοση του Καιάδα, η τρόϊκα θα απαιτούσε τα …πολυέξοδα αυτά παιδιά να πεταχτούν εκεί. Καρατσεκαρισμένο!!!
Τόσο απλά!!!

2 απαντησεις στο “Πρέπει να τα κλείσουν (ή να τα ξεκαθαρίσουν από τους υπεράριθμους με τους οποίους τα φόρτωσαν) για να τα πουλήσουν”

Με πετυχαίνεις ακόμη μπροστά στον υπολογιστή, και απαντώ άμεσα: συμφωνώ, από μαϊμούδες που κονομούσαν τα ΔΣ τους από επιδοτήσεις και ενισχύσεις άλλο τίποτε! Όμως δεν θα έπρεπε πρώτα να γίνει ξακαθάρισμα;;
Γνωρίζω προσωπικά κάποια από αυτά και το έργο που κάνουν είναι σημαντικό και αναντικατάστατο.
Οπότε, καλό θα ήταν να γίνει πρώτα ξεσκαρτάρισμα.
Αν και δεν σε γνωρίζω (αφού ανώνυμος!!), θα σου θυμίσω αν με γνωρίζεις εσύ προσωπικά ότι για τέτοια ιδρύματα έχω μια άποψη διαφορετική από τη συνήθη. Γιατί τα άτομα (ή οι οικογένειες τους) που επωφελούνται των υπηρεσιών τους δεν έχουν τη δυνατότητα που έχουν κάποιοι άλλοι, δεν μπορούν να προσλαμβάνουν τους ήχους ή τις εικόνες που προσλαμβάνουν οι υπόλοιποι, δεν μπορούν να κινηθούν όταν θέλουν-όπου θέλουν αυτόνομα. Οι υπόλοιποι μιλούν έχοντας την πολυτέλεια αυτού που κακώς θεωρούν ως δεδομένο, την αρτιμέλεια ή της πνευματική ισορροπία.

ΣΙΜΟ, ΛΥΠΑΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ. ΑΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ, ΤΟΤΕ ΤΟ 60% ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΑ. ΕΛΕΟΣ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.