Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Παραλογισμοί και …πονηρά προβλήματα

Όσο απλό φαίνεται, τελικά τόσο περίπλοκο θα είναι το νέο σύστημα το οποίο προτίθεται το ΥΠΟΙΚ να εφαρμόσει στη χώρα και στους φορολογούμενους.
Η αιτία; Μα το γεγονός ότι θα πρέπει τα πάντα να ελέγχονται ασφυκτικά με φοροκάρτα και να πληρώνονται με  πιστωτική/χρεωστική κάρτα για αγορές πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό (καλό αυτό, γιατί ίσως να μειωθεί η φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα) – γεγονός που σημαίνει φακέλωμα χωρίς προηγούμενο και χωρίς όριο.
Θα πρέπει να μαζεύουμε αποδείξεις συνεχώς και από παντού.
Ακόμη για το μπουκαλάκι με νερό που παίρνουμε από τα αυτόματα μηχανήματα. Γιατί η εξίσωση στη βάση της είναι απλή: θα πρέπει να δικαιολογούμε τα πάντα με αποδείξεις, θα προσθέτουν το χρήμα που θα έχουμε στην τράπεζα και αν αυτά τα 2 βγαίνουν περισσότερα από το εισόδημα που δηλώνουμε, τότε από κάπου τα πιάνουμε μαύρα.
Και όπως ρώτησε τηλεθεάτρια σήμερα στην ΕΤ3, τι θα γίνεται π.χ. αν της πληρώνει σπίτι, νερό, τηλέφωνο,ΔΕΗ, ταγιεράκια κλπ ο …λεγάμενος (ο οποίος ίσως να είναι και παντρεμένος);;;
Γιατί αν της πληρώνει τα πάντα, τότε…

αυτός θα πρέπει να τα δικαιολογεί με αποδείξεις στην εφορία, γιατί αλλιώς θα φαίνεται απόκρυψη εξόδων (για την οποία θα κληθεί – επειδή θα υπάρχει τρύπα στην εξίσωση – να πληρώσει πρόστιμο και φόρο επιπλέον).
Αν τα εμφανίσει, θα τον αποκεφαλίσει η σύζυγος. Οπότε έχει να επιλέξει από ποιον θα χάσει το κεφάλι του: από τη σύζυγο ή από την εφορία;
Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα του προβλήματος, και μάλιστα το πιο απλό και ανώδυνο.