Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οι κολασμένοι μήνες, ο προθάλαμος (;) τα μαύρα πρόβατα και τα παραδείγματα προς αποφυγή

Για δυό “κολασμένους μήνες” μίλησε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, αναφερόμενος στο αμέσως προσεχές διάστημα. Το ερώτημα είναι “κολασμένοι” για ποιον; Για το κράτος, για τους πολίτες αυτού του κράτους, για όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε αυτό τον τόπο, για όλους μαζί;
Κολασμένοι – ξεκολασμένοι, αυτοί οι δυό μήνες θα είναι οι πλέον δύσκολοι για τον τόπο από το 1896 και μετά. Και ίσως να αποτελούν και τον προθάλαμο για το μάδημα του κόσμου και στη συνέχεια για την ελεγχόμενη χρεοκοπία στην οποία εντέχνως πλην σαφώς μας οδηγούν (αφού φυσικά τα κάναμε εμείς σκ….α τόσα χρόνια στη διαχείριση – δεν φταίνε αυτοί, εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα!) η Μέρκελ, ο Σαρκοζί και οι υπόλοιποι φίλοι.
Γιατί σκοπός ήταν εξαρχής να βρεθεί και ένα “μαύρο πρόβατο”, ένα “παράδειγμα προς αποφυγή” για να ‘χουν να το επιδεικνύουν. Οι μεν στην Ευρώπη, το ΔΝΤ παγκοσμίως: κοιτάξτε το έπαθαν οι Έλληνες που δεν ακολούθησαν τις συνταγές σωτηρίας που τους προσφέραμε.
Και θα μας δείχνουν, στην Ιταλία (αρχικά, γιατί τους ενδιαφέρει άμεσα η σωτηρία της, αλλιώς πάει το ευρώ – βούλιαξε!!) και Πορτογαλία στη συνέχεια, εμείς πλέον είμαστε αναλώσιμοι, αν όχι ήδη αναλωθέντες….