Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη στο Δ.Δ. της Χάγης. Ιταλία και Ελλάδα διεκδικούν αποζημιώσεις από τη Γερμανία

Αιτήσεις αποζημιώσεων για εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής στο Δίστομο τον Ιούνιο του ’44, δικάζονται από σήμερα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου Ιταλία και Ελλάδα διεκδικούν από τη Γερμανία αποζημιώσεις για τα θύματα της Κατοχής. Στο μεταξύ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της Ένωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων Γερμανίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων της Ναζιστικής Κατοχής ζητώντας από τη γερμανική κυβέρνηση να καταβάλει τις αποζημιώσεις. 
Σήμερα παρουσίασε τις θέσεις της…

η γερμανική πλευρά, η οποία υποστήριξε ότι το ζήτημα αποτελεί ετεροδικία μεταξύ δύο κρατών (Γερμανίας και Ιταλίας) και ισχυρίστηκε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει νομολογία φυσικών προσώπων κατά κρατών, γιατί τότε θα πρέπει να ανοίξουν οι υποθέσεις που αφορούν όλους τους πολέμους, οι οποίοι έχουν διεξαχθεί έως σήμερα.
Αύριο θα παρουσιάσει τις θέσεις της η ιταλική πλευρά ενώ η Ελλάδα θα παρέμβει την Τετάρτη. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο.