Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Με προβλήματα ξεκινά η σχολ. χρονιά, στο Αιγαίο λέγεται πως θα βρεθεί η Διαμαντοπούλου

Στην …Ικαρία θα πάει σήμερα η υπουργός Παιδείας, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Αντιδρά για την επίσκεψη η ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων
δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωσή της.
 
Με προβλήματα λοιπόν ξεκινά η σχολική χρονιά. Κυριότερο όλων το γεγονός της έλλειψης βιβλίων για όλες τις τάξεις του σχολείου.
Πιο τυχεροί μέσα στην ατυχία (και ανικανότητα) οι μαθητές της α’ γυμνασίου, οι οποίο θα είναι και οι πρώτοι που θα παραλάβουν βιβλία. Συγκεκριμένα στο Εθν. Τυπογραφείο έγινε προσπάθεια να τυπωθούν τμήματα βιβλίων και συγκεκριμένα οι 40 πρώτες σελίδες των 9 μαθημάτων της τάξης.
Πάντως γίνεται τεράστια προσπάθεια να πειστούμε όλοι για την ανάγκη είτε να σταματήσουν τα δωρεάν βιβλία είτε να δίδονται σε ψηφιακή μορφή (λες και όλα τα σπίτια μπορούν να έχουν υπολογιστή ή όλοι οι μαθητές – κάθε ηλικίας – μπορούν να χειρίζονται ηλεκτρονικό υπολογιστή). Κατακλυζόμαστε από ρεπορτάζ που…

…αναφέρονται στο κόστος εκτύπωσης των βιβλίων. Αναφέρουν για παράδειγμα πως τυπώνονται συνολικά περίπου 40 εκατομμύρια βιβλία, με κόστος 36 εκατ. ευρώ. 

Ίσως το σύστημα θα πρέπει να αλλάξει και τα βιβλία να επιστρέφονται, όμως 36 εκατ. ευρώ είναι ποσό που ωχριά μπροστά στα δις που έχουν φάει – και δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ – τα λαμόγια που καταδυναστεύουν τη χώρα εδώ και πολλά πολλά χρόνια.