Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κάτι τρέχει και (δυστυχώς) ακόμη να το πάρουν είδηση!

Τελικά, πότε κάποιοι θα αρχίσουν να αναρωτιώνται αν εκτός του γιαλού (που είναι αποδεδειγμένα στραβός) έχουν αρχίσει να αρμενίζουν και στραβά;;;;
Γιατί είναι παράλογο να αντιδρά μια ολόκληρη κοινωνία σε μια απόφαση, όπως αυτή της επιβολή επί μια διετία της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα (που θα “έρχεται” μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ), και αυτοί να σφυρίζουν αδιάφορα και ακόμη να μιλούν για δομικές αλλαγές!
Είναι παράλογο μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να λαμβάνει μια απόφαση και ο λαός να έχει αποθέσει τις ελπίδες του σε συνδικαλιστές ώστε η απόφαση αυτή να μην εφαρμοστεί.
Σε τέτοιο παραλογισμό φτάσαμε! Να περιμένουμε να σωθούμε μέσα από μια παρανομία, όπως αυτή της έμμεσης μη είσπραξης κάποιου τέλους ή φόρου. Άρα μήπως θα πρέπει κάποιοι να αναρωτηθούν τι οδηγεί αυτόν τον λαό να κάνει επιλογές του είδους αυτού;
Και κάποιοι εξακολουθούν και σφυρίζουν αδιάφορα. 
Όλες αυτές οι αντιδράσεις (που για την ώρα είναι ευτυχώς σχετικά ήπιες) δεν είναι καθόλου τυχαίες, ούτε υφίστανται επειδή υπάρχει κομματικός δάκτυλος της αντιπολίτευσης. 
Όλα αυτά γίνονται – και θα διογκώνονται με το πέρασμα του χρόνου αν δεν αλλάξει κάτι – γιατί ο κόσμος έχει φτάσει στο αμήν.  
Δεν είναι ότι ο Έλληνας δεν θέλει να πληρώσει για να σωθεί η χώρα του. Θα βρίσει, θα φωνάξει, θα ρίξει τα μπινελίκια του, αλλά επειδή είναι για τη χώρα του κάτι θα τον σπρώξει και στο τέλος θα το πληρώσει. Τώρα όμως δεν μπορεί ούτε αυτό να κάνει. Γιατί πλέον δεν έχει άλλα για να δώσει.
Ήδη άρχισαν να καταφθάνουν στους συνταξιούχους του δημοσίου μπιλιετάκια με το 1%.