Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εγκρίθηκαν απο το Δημοτικό Συμβούλιο τα οικονομικά των 3 καταργηθέντων δήμων

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξάνδρειας με τρία θέματα: την έγκριση των απολογισμών, των ισολογισμών και των αποτελεσμάτων χρήσεως, οικονομικού έτους 2010, των πρώην δήμων 1) Αλεξάνδρειας, 2) Πλατέος και 3) Αντιγονιδών.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν οι ορκωτοί ελεγκτές-λογιστές Ευθυμία Αλεξανδροπούλου, Νικόλαος Καμπούτας και Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, οι οποίοι διενήργησαν τον οικονομικό έλεγχο των πρώην δήμων Αλεξάνδρειας, Πλατέος και Αντιγονιδών, αντίστοιχα, και εξέθεσαν την άποψή τους, απαντώντας και σε ερωτήματα δημοτικών συμβούλων.
Και τα 3 θέματα εγκρίθηκαν κατά…

πλειοψηφία, αφού υπέρ ψήφισαν όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας (πλην κάποιων εξαιρέσεων που σχετίζονταν π.χ. με το χρέος του πρώην δήμου Πλατέος προς την υπό εκκαθάριση κατασκευαστική του Δήμου ή με το θέμα των οικονομικών του υδατόπυργου) ενώ δεν ενέκριναν κανένα από τα θέματα που συζητήθηκαν οι Θαν. Τσιάπλας και Χρ. Αλευράς.
Τα όσα βρήκαν οι ορκωτοί σχολίασε ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας Μπάμπης Γκιόνογλου, ο οποίος ανέφερε πως τα αποτελέσματα των ελέγχων των ορκ. λογιστών δείχνουν σε γενικές γραμμές πως έγινε καλή δουλειά στους 3 δήμους, πως δεν έχουν τα τεράστια χρέη που εμφανίζουν άλλοι δήμοι ανά την Ελλάδα και πως τελικά ο “μεγάλος ασθενής” δεν είναι η Αλεξάνδρεια μα άλλος δήμος (σσ. μια ευθεία αναφορά στον καταργηθέντα δήμο Μελίκης).
Στο θέμα του χρέους της κατασκευαστικής του Πλατέος αναφέρθηκε ο δήμαρχος Φ. Δημητριάδης και είπε πως το πρόβλημα είναι πως η εταιρία είναι υπό εκκαθάριση (εδώ παρενέβη και ο ορκ. λογιστής, ο οποίος είπε ότι οι εκκαθαρίσεις παίρνουν καιρό για να ολοκληρωθούν) ενώ για τον υδατόπυργο είπε ότι το θέμα βρίσκεται πλέον στον Ελεγκτή.