Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δημοκρατική Αριστερά Ημαθίας: Είναι πρόκληση η μη φορολογία των Εκκλησιών και Μοναστηριών

Το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά είναι φτωχό;
Είναι ευθεία πρόκληση η απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να χαρατσώσει τους ιδιοκτήτες σπιτιών αδιαφορώντας για την οικονομική τους κατάσταση. Χωρίς να υπολογίσει ούτε την ευπαθή ομάδα των μακροχρόνια ανέργων.
Η πρόκληση όμως μεγαλώνει όταν από το μέτρο αυτό εξαιρούνται οι εκκλησίες και τα μοναστήρια. Όταν όλοι γνωρίζουμε ότι πολλές από τις εκκλησίες είναι σκέτα χρυσωρυχεία, όταν γνωρίζουμε ότι το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες, καταβάλλει ετήσια στην Εκκλησία και τους λειτουργούς της 200 εκατομμύρια ευρώ.
Η πρόκληση μετατρέπεται σε οργή όταν βλέπουμε να εξαιρούνται μοναστήρια όπως για παράδειγμα αυτό της Παναγίας Σουμελά που είναι κοινός τόπος ότι δεν είναι ένα φτωχό μοναστήρι αλλά το φιλέτο και γι αυτό το διεκδικούν αρκετοί «μνηστήρες».
Αν η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός μαζί με τον αρμόδιο υπουργό κ. Βενιζέλο νομίζουν ότι θα σώσουν την ψυχή τους βοηθώντας την εκκλησία με τέτοιο προκλητικό τρόπο κάνουν λάθος. Ο λαός θα τους «ανταμείψει» στις εκλογές που θα έρθουν και μάλιστα πολύ σύντομα.
 
Για την
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Χάρης Μόχλας