Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δίκη για το Δίστομο: απύθμενο γερμανικό θράσος στη Χάγη

Όσο δίνουμε αέρα τόσο θα μας ξεφτιλίζουν.

Ως επιθετική παρουσιάζουν την εμφάνιση της Γερμανίας χθες στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στην οποία εκδικάζεται (μεταξύ άλλων) ΚΑΙ η υπόθεση της σφαγής του Διστόμου.
Σύμφωνα με τους ανταποκριτές των ελληνικών εφημερίδων, η επικεφαλής της γερμανικής αντιπροσωπείας πρέσβειρα δρ Σουζάνε Βάζουμ-Ράιμερ εξέφρασε τη λύπη της κυβέρνησής της για ότι έγινε αλλά απέφυγε να επιμελώς να χαρακτηρίσει ως σφαγές ή εγκλήματα πολέμου το τι έγινε στο Δίστομο. Αντ’ αυτού έκανε λόγο για «τρομερά συμβάντα», τα οποία όμως ύστερα από παρέλευση εξήντα ετών και άνω πρέπει επιτέλους να περάσουν στην Ιστορία.
Η λαλίστατη όμως Αγγελικούλα Μέρκελ σπεκουλάρει ασύστολα με την ελληνική οικονομία και βγάζει γλωσσίτσα με την παραμικρή κίνησή μας που ενοχλεί τα συμφέροντα της χώρας της.
Εμείς μέχρι πότε θα κάνουμε γαργάρες (ας είναι καλά και οι παρελθούσες κυβερνήσεις που δεν κίνησαν το θέμα επί τόοοοσα χρόνια και συμφωνούσαν είτε επειδή “ανήκαμε εις τη δύσην” ή “ανήκαμε στους Έλληνες”) και θα κοιτάξουμε επιτέλους τα συμφέροντα της δικής μας χώρας;;