Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δήλωση Χαλκίδη για το Χημείο της Βέροιας

Ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, με αφορμή το κλείσιμο του Χημείου της Βέροιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Η ισοπεδωτική πολιτική ΠΑΣΟΚ πρέπει πλέον να σταματήσει. Τίποτε πια δεν θυμίζει την Ελλάδα και τον Έλληνα που όλοι γνωρίσαμε. Πολύ περισσότερο, τίποτε δεν θυμίζει τον Ημαθιώτη που ήταν περήφανος για τον τόπο του και την καταγωγή του.
Οι μη πειστικές δικαιολογίες της κυβέρνησης περί της…

οικονομικής δυστοκίας, η αδυναμία πληρωμών, η χρηματοδότηση της έκτης δόσης που οι κυβερνώντες προφασίζονται συνεχώς, ανίκανοι να προσφέρουν ελπίδα και ανάπτυξη στην χώρα μας, δεν είναι τίποτε άλλο από τις δεσμεύσεις τους απέναντι στους Τροικανούς.
Κύριοι της κυβέρνησης, δημιουργήσατε στην Ημαθία στρατιές ανέργων και απελπισμένων νέων τους οποίους οδήγησε στις «αγορές» του εξωτερικού, κλείσατε σχολεία και πανεπιστημιακές σχολές, συγχωνεύετε Νοσοκομεία, κλείσατε κλινικές, καταργήσατε και συγχωνεύσατε οργανισμούς και προχωρήσατε σε απολύσεις εργαζομένων χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς καμία αναπτυξιακή και παραγωγική δυνατότητα, ξεπουλάτε την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, λέτε και ο Νομός μας ανήκει αλλού.
Και έρχεστε, τώρα, να κλείσετε και το Χημείο της Ημαθίας, με αφορμή τη συγχώνευση των δημόσιων υπηρεσιών. Κλείνοντας, όμως, μια υπηρεσία που σκοπό της έχει την άμεση κάλυψη των αναγκών των ιδιωτών και των επιχειρήσεων στον τομέα της περιβαλλοντικής αξιολόγησης και αδειοδότησης θερμοκηπίων και γεωτρήσεων, στον τομέα των χημικών αναλύσεων του νερού δικτύου και γεωτρήσεων, των τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων και των εδαφών, και στον τομέα των επιστημονικών συμβουλών, βάζετε σε τέλμα στις εξαγωγές, το μόνο ίσως παράγοντα στήριξης της οικονομίας της Ημαθίας.
Αύριο, ενδεχόμενα να κλείσετε και το Τελωνείο και ποιός ξέρει τι άλλο.
Δεν αφήσατε τίποτε όρθιο στην Ημαθία. Ξεπουλήσατε τα πάντα για μια χούφτα πολιτικής «δόξας», παραδομένοι στα κελεύσματα και τις απαιτήσεις του κόσμου του ΔΝΤ. Μετατρέπετε τα προσωπικά και πολιτικά σας αδιέξοδα σε τροχοπέδη για την πορεία της Ημαθίας και του τόπου γενικότερα.
Κάνατε, όμως, λάθος. Οι πολιτικές σας επιδέχονται όχι μόνο κριτική, αλλά δημιουργούν και προϋποθέσεις αντίδρασης από όλους, γιατί οι Ημαθιώτες βιώνουν περισσότερο από τον καθένα αυτή την πολιτική ΠΑΣΟΚ.
Εμείς διαφωνούμε ριζικά με τις χρεοκοπημένες πολιτικές της Κυβέρνησής σας που δημιουργούν συνεχώς αδιέξοδα και οδηγούν μαθηματικά στην κοινωνική χρεοκοπία.
Μπροστά σε αυτή την ανάλγητη πολιτική σας, καλώ όλους τους συναδέλφους Βουλευτές του Νομού καθώς και όλους τους φορείς σε συνεργασία, ώστε όχι μόνο το Χημείο της Βέροιας να παραμείνει σε λειτουργία αλλά και να διατηρηθούν τόσο το Τελωνείο όσο και όλες οι υπάρχουσες υπηρεσίες.»