Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αφού άρχισαν οι παραιτήσεις, δύσκολα τα πράγματα στην οικονομία

Πλέον δεν πείθουν κανέναν, για αυτό παραιτούνται επικαλούμενοι διάφορα απίθανα (τα οποία δεν τα …ήξεραν μέχρι πριν από λίγες μέρες).
Κανείς δεν έιναι διατεθείμενος να σκάσει η βόμβα της αποτυχίας στα χεράκια του και σιγά-σιγά, ένας-ένας, αποχωρούν από τις θέσεις τους (ή εκφράζουν την επιθυμία τους να αποχωρήσουν).
Την αρχή έκανε ο

…Γιούργκεν Σταρ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ. Τώρα ήρθε η σειρά του γνωστού μας Γιούνκερ, ο οποίος είναι πρόεδρος στο Eurogroup αλλά και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ο οποίος θέλει λέει να παραιτηθεί.
Αφορμές για τις παραιτήσεις πολλές, πάντως όλοι λένε πως παραιτούνται (ή προτίθενται να το κάνουν) για προσωπικούς λόγους, είτε επειδή δεν έχουν χρόνο. 
Το πρόβλημα είναι επίσης και κατά ποσό θα πρέπει να σωθεί η κατάσταση με αγορές ομολόγων.
Στην ουσία όμως παραιτούνται γιατί η αποτυχία τους είναι δεδομένη και δεν κάνει καλό στο βιογραφικό τους, επειδή η οργή των Ευρωπαίων πολιτών για την ανικανότητά τους να τους προστατέψουν είναι πλέον εμφανής και φοβούνται πως κάποτε θα ξεσπάσει, ενώ είναι εμφανής η προσπάθειά τους να λάβουν καλή θέση εκκίνησης για την επόμενη μέρα, όταν θα σκάσει η βόμβα της οικονομίας στα χέρια των “αποτυχημένων” συναδέλφων τους, τους οποίους σήμερα θα εγκαταλείψουν (ή εγκατέλειψαν).