Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ένταση στις συνεδριάσεις χθες. Φωτοβολταϊκά και σχολεία η αφορμές για την ένταση. Κιρκιλιαννίδης στο Δ.Σ. με αφορμή τα σχολεία: "ευθυνόφοβος ο Δήμαρχος"

Ενδιαφέρουσες οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξάνδρειας που έγιναν χθες (η Οικον. Επιτροπή συνεδρίασε το μεσημέρι και το Δημ. Συμβούλιο το βράδι).
Στην πρώτη συνεδρίαση, τη μεσημεριανή, συζητήθηκε – μεταξύ άλλων – για πολλοστή φορά το θέμα των φωτοβολταϊκών και του περιβόητου πλέον προσυμφώνου μεταξύ του καταργηθέντος Δήμου Αλεξάνδρειας. Παρά τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες, αποφασίστηκε τελικά (κατά πλειοψηφία) ο Δήμος να αναθέσει την εκπροσώπησή του για τα νομικά θέματα που θα ανακύψουν στην πορεία για το θέμα στη δικηγόρο Αλεξάνδρειας Θεοδ. Κουρκουτά παρά τη θέση της αντιπολίτευσης (όπως εκφράστηκε από τον Ν. Ανεσίδη) αναμένουν πρώτα την απόφασή του Ελεγκτή Νομιμότητας και ύστερα να κινηθεί ο Δήμος. Πάντως, όπως ακούστηκε, αν έρθει απορριπτική απάντηση από τον Γ.Γ., τότε το θέμα θα τεθεί ξανά στο δημοτικό συμβούλιο.
Το βράδυ πάντως υπήρξε ένταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή…

2 θέματα: το πρώτο σχετίζονταν με την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δ.Σ. να πει τελικά “ναι” ο Δήμος στην απόφαση της Π.Κ.Μ που σχετίζεται με το έργο της ανάπλασης του κέντρου της Αλεξάνδρειας. Το έργο είχε αρχικά κατακυρωθεί στην εταιρεία του πρώην δημάρχου Μπ. Γκιόνογλου αλλά στη συνέχεια και κατόπιν αντιδράσεων αποφασίστηκε η επαναδημοπράτησή του (με κύριο λόγο τη μικρή έκπτωση που δόθηκε και τα υλικά που θα χρησιμοποιούνταν). Έτσι, το θέμα πάει ξανά στην Περιφέρεια ενώ η μειοψηφία επέλεξε να ψηφίσει μια άλλη πρόταση, αυτή της αναβολής του όλου θέματος.
Το δεύτερο θέμα σχετίζεται με τα σχολεία: μετά από την ένταση που προκλήθηκε ΚΑΙ στην Κορυφή (ένταση που δημιουργήθηκε γιατί πλέον λειτουργούμε στη βάση της λογικής του …λύκου, δηλαδή κυνηγητό γύρω-γύρω μέχρι να βρεθεί το πιο αδύναμο πρόβατο του κοπαδιού). Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες και κάτοικοι της Κορυφής.
Το λόγο για το θέμα πήρε αρχικά ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Κιρκιλιαννίδης (πρώην αντιδήμαρχος και συνεργάτης του Φ. Δημητριάδη από την εποχή του καταργηθέντος Δήμου Πλατέος), ο οποιος επέρριψε ευθύνες στον Δήμαρχο και όπως ανέφερε “το θέμα δημιουργήθηκε γιατί ο Δήμαρχος απέκρυψε έγγραφο” και πως ήρθε η ώρα να τα πει όλα. “Όλα θα τα είχαμε αποφύγει αυτά αν η διοίκηση του Δήμου και ειδικότερα ο δήμαρχος είχε το πολιτικό θάρρος να ανοίξει το διάλογο αυτό αλλά προφανώς ήταν ευθυνόφοβος” είπε, και επέρριψε ευθύνες στο Δήμαρχο για τη μη συγκρότηση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου.
Ο Κιρκιλιαννίδης κατέθεσε και πρόταση ανακατανομή στα Γυμνάσια της Δ.Ε. Πλατέος: πρότεινε το Γυμνάσιο Πλατέος να λειτουργήσει με μαθητές από Πλατύ και Άραχο, το Γυμνάσιο Κορυφής να λειτουργήσει με μαθητές από Λιανοβέργι, Παλαιοχώρι, Παλιόχωρα, Νησελούδι Νεοχωρόπουλο και Κορυφή και τέλος το Γυμνάσιο Τρικάλων να λειτουργήσει με μαθητές που θα προέρχονται από Τρίκαλα, Πλάτανο Κλειδί, Πρασινάδα και Κυδωνιά.
Στην απάντηση του ο δήμαρχος ανέφερε πως η επιτροπή παιδείας έχει άλλες αρμοδιότητες και γνωμοδοτικό χαρακτήρα και όχι να κάνει ανακατανομές, ενώ δήλωσε πως θεωρεί ότι είναι αργά για την πρόταση Κιρκιλιαννίδη, πως θα πρέπει να κυλίσει το θέμα ως έχει τουλάχιστον για φέτος και πως το θέμα θα πρέπει να το δει η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου (σ.σ. η οποία συστήθηκε μόλις την εβδομάδα που μας πέρασε) σε επίπεδο διευρυμένου Δήμου.
Ένταση δημιουργήθηκε προς στιγμή και μεταξύ Γκιουρτζή -Τασιόπουλου.