Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΥΠ.ΟΙΚ: ανακριβή και ύποπτα τα δημοσιεύματα για προετοιμασία εξόδου από το ευρώ

Διαψεύδει το Υπουργείο Οικονομικών το χθεσινό δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας” – αλλά και άλλων μέσων (ελληνικών και διεθνών), που σχετίζονταν με τον διορισμό αμερικανικού δικηγορικού γραφείου και για ανάθεση στην Cleary Gottlieb της προετοιμασίας μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
Με αφορμή σημερινά (σημ blog: χθεσινά) δημοσιεύματα στον ελληνικό και διεθνή τύπο αναφορικά με τη νομική εκπροσώπηση της Ελλάδας από το αμερικανικό νομικό γραφείο Cleary, Gottlieb, Steen and Hamilton LLP σε σχέση με πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI), από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώνονται τα εξής:
«Ο διορισμός του νομικού γραφείου Cleary, Gottlieb, Steen and Hamilton LLP με έδρα τη Νέα Υόρκη, ως νομικού συμβούλου της Ελληνικής Δημοκρατίας…

…για το PSI έχει ανακοινωθεί ευθύς εξ αρχής. Η Cleary Gottlieb είναι κορυφαίο παγκοσμίως γραφείο παροχής νομικών συμβουλών σε κράτη που, όπως η Ελλάδα, σχεδιάζουν ευρεία επιμήκυνση του χρέους τους.

Η Ελληνική Δημοκρατία προσέλαβε την Cleary Gottlieb για να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου, καθώς και την συμφωνία με το IIF, δηλαδή για να επεξεργαστεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ή επαναγοράς ομολόγων και τίποτε άλλο.
Σενάρια όπως αυτό που αναφέρονται σε σημερινά δημοσιεύματα –περί δήθεν ανάθεσης στην Cleary Gottlieb της προετοιμασίας μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ- είναι και ανακριβή και ύποπτα και απολύτως αντίθετα προς τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης».

η ανακοίνωση βρίσκεται ΕΔΩ