Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Προς την ολοκλήρωσή του βαίνει το Πνευματικό (μετά από πολλά χρόνια, πολλές εξαγγελίες, δημάρχους κλπ)

Υπογράφτηκε, όπως ενημερώνει με δελτίο τύπου η Περιφερειακή Ενότητας Ημαθίας, η σύμβαση του έργου “Αποπεράτωση Συνεδριακού & Εκθεσιακού Κέντρου Ιστορίας και Λαογραφίας Δήμου Αλεξάνδρειας”  την προηγούμενη Δευτέρα 19/9 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη. 
Οδεύουμε δηλαδή – καλώς εχόντων των πραγμάτων –  προς την αποπεράτωση του γνωστού  “Πνευματικού Κέντρου” της  Αλεξάνδρειας, γνωστότερου και από το προσωνύμιο “Καραγιαπί” (η πατρότητα του χαρακτηρισμού αν δε με απατά η μνήμη μου ανήκει στο Χρήστο Αλευρά). Ο προϋπολογισμός ανερχεται στα 3 εκατ. ευρώ. 
Τη Δευτέρα υπογράφτηκε το ένα υποέργο, αυτό που αφορά την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ. Βάσει της σύμβασης η περαίωση του έργου θα γίνει σε έναν χρόνο. Αμέσως μετά θα προκηρυχθεί το δεύτερο υποέργο, που αφορά τον πλήρη εξοπλισμό του Κέντρου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου και μετά από τόσες καθυστερήσεις ολοκληρώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξάνδρειας ένα μεγάλο έργο που απαιτούσε και απαιτεί η Αλεξάνδρεια. Με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί στην πόλη ένα πλήρες και υπερσύγχρονο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο, που θα μπορεί να φιλοξενήσει κάθε σύγχρονη και απαιτητική εκδήλωση και θα αποτελεί το στολίδι της Αλεξάνδρειας.