Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Θ. Γικόνογλου: "Θετική εξέλιξη για τα χιονοδρομικά της Ημαθίας"

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου συμπεριέλαβε στο τελικό σχέδιο νόμου που ανακοινώθηκε σήμερα στη Βουλή, διατάξεις που είχαν προταθεί από το Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ Μαγνησίας Κώστα Καρτάλη, πρόεδρο της επιτροπής περιβάλλοντος, και τον Βουλευτή Ημαθίας ΠΑ.ΣΟ.Κ Θανάση Γικόνογλου, μέλος της επιτροπής περιβάλλοντος, για την επίλυση των προβλημάτων αδειοδότησης που αντιμετωπίζουν σήμερα τα 18 χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.
– Με τη 1η διάταξη δίνεται η δυνατότητα για….

την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων που στερούνται σήμερα των αναγκαίων περιβαλλοντικών όρων. Αναγκαία προϋπόθεση είναι να εκπονηθεί η σχετική περιβαλλοντική μελέτη.
– Με τη 2η διάταξη επιτρέπεται η τακτοποίηση των κατασκευών και εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε υφιστάμενα χιονοδρομικά κέντρα που περιλαμβάνονται στο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο Τουρισμού και σε περιοχές που έχουν αναγνωρισθεί από τον ΕΟΤ ως χιονοδρομικά κέντρα με την προϋπόθεση ότι ανεγέρθηκαν ή εγκαταστάθηκαν από φορείς του Δημοσίου, των ΟΤΑ και από αθλητικούς και ορειβατικούς συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Όπως δήλωσε ο κ. Γικόνογλου “Με τις διατάξεις αυτές το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου μπορεί επιτέλους να αδειοδοτηθεί από τον ΕΟΤ και να αναπτύξει τις προοπτικές του καθώς δύναται να προωθηθεί και η περαιτέρω ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια. Θα χρειαστεί να εφαρμοσθεί γρήγορα ο νόμος.”
Τέλος, τα πρόστιμα για τις κατασκευές σε χιονοδρομικά κέντρα που είναι αυθαίρετες, διαμορφώνονται στο 10% του ενιαίου ειδικού προστίμου.

Με βάση τα παραπάνω, επιλύονται επιτέλους πολλοί ανασταλτικοί παράγοντες και χρόνια προβλήματα που ταλάνιζαν τα Χιονοδρομικά Κέντρα του Νομού Ημαθίας.