Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Χίλα ευχαριστώ και περισσότερα στην πορεία!

Ξεκάθαρα: υπήρξε κινητοποίηση πολλών ανθρώπων, έκαναν πολλά πολλοί και το αποτέλεσμα οφείλεται σε όλους και σε κανέναν προσωπικά.

Όταν με το καλό δούμε και την υπογραφή της υφυπουργού στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, τότε θα αναλύσουμε κάποια πράγματα, ως προς το τι έγινε και το μοναδικό σχολείο της Κεντρικής Μακεδονίας που έκλεισε ήταν κάποιο σχολείο στο Δήμο της Αλεξάνδρειας (αρχικά το Γυμνάσιο Τρικάλων και στη συνέχεια αυτό του Πλατέος).

Μέχρι τότε αυτό που έχουμε να αναφέρουμε (χωρίς πολλές πολλές λεπτομέρειες) είναι πως ασκήθηκαν πιέσεις και έγιναν επαφές από πάρα μα πάρα πολλούς Πλατιώτες και φίλους Πλατιωτών, ώστε να μάθει η υφυπουργός τι ακριβώς είναι το Γυμνάσιο Πλατέος, τι ακριβώς γίνονταν στο Πλατύ (διαμαρτυρίες, κατάληψη κλπ). Επίσης, ακριβώς το ίδιο έγινε για να φτάσει το θέμα στα αυτιά όσων κατέθεσαν ερωτήσεις ή υπομνήματα στο Κοινοβούλιο.
Επειδή κάποιοι κατόπιν εορτής προσπαθούν να δρέψουν δάφνες, καλό θα είναι να σταματήσουν άμεσα. Γιατί στην περίπτωση αυτή έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση ανθρώπων που είτε είναι από το Πλατύ είτε δεν είναι αλλά φοίτησαν στο σχολείο αυτό. Έγινε μια κινητοποίηση ανθρώπων που είτε ζουν στο Πλατύ είτε όχι. Ο καθένας κινήθηκε όπου και όπως μπορούσε, μίλησε με όποιον θεωρούσε πως μπορούσε να ενημερώσει “ψηλά” για την κατάσταση.
Πρόκειται κινητοποίηση πολλών ανθρώπων, είτε αυτοί κινήθηκαν ομαδικά είτε ατομικά. Πολλοί ήταν επίσης αυτοί που ενήργησαν χωρίς να θέλουν να “ακουστεί” το όνομά τους, απλά και μόνο επειδή η κατάσταση αφορούσε το σχολείο που φοίτησαν ή επειδή ήταν το σχολείο του χωριού τους ή ήταν κάποιων φίλων τους.
Χωρίς να εκπροσωπώ κανέναν παρά μόνο τον εαυτό μου, θα πω χίλια ευχαριστώ για τη βοήθεια σε ανθρώπους που ζουν (άσχετα αν κατάγονται από το Πλατύ, το Λιανοβέργι, τον Άραχο ή το Παλαιοχώρι) στην Αλεξάνδρεια, στη Βέροια, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Αθήνα και στην Κέρκυρα. Η αναφορά στις συγκεκριμένες πόλεις ΔΕΝ είναι τυχαία!
Επίσης – και δημοσίως, γιατί στο πριβέ τα είπαμε ήδη με τους περισσότερους – πολλά ευχαριστώ ως απόφοιτος αυτού του σχολείου σε όλους τους φίλους δημοσιογράφους και επώνυμους bloggers που βοήθησαν ώστε να αναδειχθεί και να γίνει γνωστό ευρύτερα το θέμα.
Τα υπόλοιπα, αργότερα.

(για τις κάθε είδους ανώνυμες και ανεγκέφαλες πολλές φορές παρουσίες που ξεφύτρωσαν στο ξαφνικό θα τα πουμε επίσης αργότερα. Γιατί για την “Περισκόπηση”, μια δημόσια παρουσία και θέση οφείλει να έχει όνομα και να μην κρύβεται πίσω από την ανωνυμία – κούνια που τους κούναγε, αφού νομίζουν κάτι τέτοιο!!! – που δίνει το διαδίκτυο)