Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος: Δεν είναι εθελοντής πυροσβέστης ο συλληφθείς ύποπτος για εμπρησμό

Από την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου, που σχετίζεται με τα σημερινά δημοσιεύματα περί “εθελοντή πυροσβέστη” που έβαζε φωτιές στη Θάσο.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

 

Πανελλήνια  Ένωση  Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος

Αρ. Αποφ. Πρωτ. Αθηνών 7929/2008, Αρ.Φακ. Νομ.Αθ. 19035

Σωζοπόλεως 28, Αθήνα ΤΚ 10446
Τηλ:210-8044999, Fax 210-8044799 
Website: www.vfu.gr   E-Mail:info@vfu.gr
Αρ.πρωτ. 296                                                                         Αθήνα, 31-08-2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ:ΣΥΛΛΗΨΗ «ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ» ΣΤΗ ΘΑΣΟ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ
Αναφορικά με δημοσιεύματα στα ηλεκτρονικά & έντυπα Μ.Μ.Ε. σχετικά με τη σύλληψη εθελοντή πυροσβέστη, για υπόθεση εμπρησμών στη Θάσο, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το ευρύ κοινό και τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. ότι το εν λόγω άτομο δεν είναι Εθελοντής Πυροσβέστης αλλά Μέλος τοπικού Εθελοντικού Συλλόγου Πυροπροστασίας.
Ακριβώς παρόμοια περίπτωση με συλληφθέντα ύποπτο για εμπρησμό…

…να παρουσιάζεται, από ένα μεγάλο μέρος των Μ.Μ.Ε., ως εθελοντής πυροσβέστης υπήρξε πριν 10 μέρες στην Άνδρο καθώς και κατά το περασμένο έτος στην Κέρκυρα. Και στις τρεις περιπτώσεις οι συλληφθέντες νεαροί δεν κατείχαν την ιδιότητα αυτή.
Θα θέλαμε λοιπόν να ενημερώσουμε για άλλη μια φορά ότι η ιδιότητα του Εθελοντή Πυροσβέστη διέπεται από τις διατάξεις του Ν.1951/1991 «Καθιέρωση του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη» και προσδιορίζει τους πολίτες που «υπηρετούν» Εθελοντικά και Άμισθα στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Η ευρεία χρήση του όρου Εθελοντής Πυροσβέστης για τον προσδιορισμό πολιτών που δεν προσφέρουν εθελοντικά πυροσβεστικό & διασωστικό έργο μέσω του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι εσφαλμένη, και ειδικότερα σε περιπτώσεις σαν τις παραπάνω, η μη έγκυρη διασταυρωμένη πληροφορία από τα Μ.Μ.Ε. για την ακριβή ιδιότητα των υπόπτων έχει ως αποτέλεσμα να παραπληροφορείται το ευρύ κοινό και να στιγματίζονται οι 1800 Εθελοντές Πυροσβέστες  που υπηρετούν σήμερα στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Μέχρι και σήμερα κανένας Εθελοντής Πυροσβέστης δεν έχει με κάποιον τρόπο εμπλακεί ή κατηγορηθεί για εμπρησμό, έστω και από αμέλεια. Δημοσιεύματα προηγουμένων ετών για περιπτώσεις εμπλοκής ατόμων σε υποθέσεις εμπρησμών τα οποία αναφέρονταν ως εθελοντές πυροσβέστες, ανακριβώς προσδιορίστηκαν με αυτή την ιδιότητα.
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μάκης Τσιουγκρής
6937269***

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτρης Ζέρβας
6945291***