Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οικολογική Ομάδα Βέροιας: "…παρακαλούμε τον Αντιπεριφερειάρχη και τους υφισταμένους του, να βγάλουν μια φωτογραφία των παιδιών ή των εγγονών τους, να πλατσουρίζουν χαρούμενα στο νερό του Τριποτάμου"

Απάντηση στην Π.Ε. Ημαθίας δίνει και μάλιστα με εύγλωττο τρόπο η Οικολογική Ομάδα της Βέροιας για το θέμα του Τριποτάμου και της Τ66.
Διαβάστε τη θέση της Π.Ε. ΕΔΩ – στη Λαϊκούρα, ή ΕΔΩ στο VeriaNews, αν και μου φαίνεται πως υπήρχε κάτι και στο site της Περιφερειακής Ενότητας και ήθελα να το αναρτήσω και αυτό για να έχουμε όλες τις απόψεις, αλλά δεν το βρίσκω πλέον, ίσως να κάνω λάθος και να μην είδα καλά το πρωί σήμερα (στα αριστερά η εικόνα που εμφάνιζε το site πριν από 3 λεπτά).
Συγκεκριμένα, με σημερινό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ο.Ο.Β, αναφέρει:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βέροια 23-8-2011

«Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα χημικών αναλύσεων των υγρών αποβλήτων των δραστηριοτήτων βρέθηκαν να είναι εντός των θεσμοθετημένων ορίων, πλην μερικών εξαιρέσεων με μικρές όμως αποκλίσεις».

Τα παραπάνω, είναι μέρος της ανακοίνωσης των υπηρεσιών. Ακόμη, ότι τα ψάρια, έπαθαν ασφυξία. Πέρυσι, σε ανάλογη ανακοίνωση…

και αναλύσεις, ήταν άγνωστος ο λόγος των ψόφιων ψαριών. Μα και βέβαια οι θάνατοι είναι αποτέλεσμα έκλειψης οξυγόνου που αυτό με τη σειρά του, είναι αποτέλεσμα ακατέργαστων βιομηχανικών αποβλήτων. Ακατέργαστων. Ή στην καλύτερη περίπτωση «κατεργασμένων» κάκιστα.

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, παρακαλούμε τον Αντιπεριφερειάρχη και τους υφισταμένους του, να βγάλουν μια φωτογραφία των παιδιών ή των εγγονών τους, να πλατσουρίζουν χαρούμενα στο νερό του Τριποτάμου. Θα τολμούσαν να αγγίξουν τα νερά του Τριποτάμου από όπου και οι φωτογραφίες; Ας το κάνουν λοιπόν αφού, τα νερά είναι εντός των θεσμοθετημένων ορίων ή μικρών αποκλίσεων. Μήπως και μας πείσουν.

Τα όρια, γενικώς, ξεπεράστηκαν προ πολλού.

Οι αποκλίσεις, γενικώς, από τα νόμιμα, προ πολλού επίσης.

Χώρος και χρόνος για λόγια, δεν υπάρχει πλέον.         

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ