Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ξέμειναν από χαρτί!

Τα ταμεία είναι μείον και δεν υπάρχει ούτε ευρώ διαθέσιμο για την αγορά χαρτιού σε δύο τουλάχιστον υπουργεία. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων δεν έχει… παραγγείλει ακόμα το απαιτούμενο χαρτί για να τυπωθούν τα βιβλία. Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών δεν έχουν το απαραίτητο ειδικό χαρτί για να τυπώσουν άδειες και διπλώματα οδήγησης.

Αποτέλεσμα οι νέοι οδηγοί να προμηθεύονται απλές φωτοτυπημένες βεβαιώσεις και φυσικά οι μαθητές δημοτικών και γυμνασίων να περιμένουν τον χειμώνα για να πιάσουν στα χέρια τους βιβλίο.
Όπως αναμένεται μάλιστα οι μαθητές θα αναγκάζονται μέχρι και τον Οκτώβριο να κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες, μέχρι να τυπωθούν και να μοιραστούν στα σχολεία τα νέα βιβλία!
Ο Οργανισμός Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων,….

….επαναπροσδιορίζοντας τις ανάγκες του σε χαρτί και χαρτόνι, κρίνει ότι οι απολύτως αναγκαίες ποσότητες για την εκτύπωση των διδακτικών βιβλίων του σχολικού έτους 2011-2012 είναι:

α) 6.240 τόνοι χαρτί εκτυπώσεων 80 γρ. σε ρόλους από 100% χημικό πολτό
β) 2.375 τόνοι χαρτί εκτυπώσεων 80 γρ. σε φύλλα από 100% χημικό πολτό
γ) 1.300 τόνοι χαρτόνι velvet εξωφύλλων 200 γρ. σε φύλλα από 100% χημικό πολτό.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η προμήθεια του χαρτιού πρόκειται να γίνει με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση. Έτσι, ο προηγούμενος διαγωνισμός ματαιώθηκε και τώρα πρέπει να ξεκινήσει νέα διαδικασία προμήθειας χάρτου.

Τα νέα βιβλία
Φέτος πρόκειται να τυπωθεί ένα νέο βιβλίο της Γραμματικής που θα δοθεί στους μαθητές του δημοτικού, ενώ με διορθώσεις θα τυπωθούν τα βιβλία της Γλώσσας (τεύχος 1, 2, 3) και το Τετράδιο Εργασιών του ίδιου μαθήματος (τεύχος 1 και 2).
Αντίθετα στα Επαγγελματικά και Τεχνικά Λύκεια τα βιβλία που πρόκειται να επανεκδοθούν, διότι έχουν πολλές διορθώσεις, είναι αρκετά και αφορούν τα μαθήματα Άλγεβρας, Ασκήσεων του ίδιου μαθήματος, Κείμενα Νεοελληνικής Γλώσσας, Χημείας, Ευκλείδιου Γεωμετρίας, Φυσικής, Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Στα Γενικά Λύκεια θα πρέπει να διανεμηθούν διορθωμένα τα βιβλία Άλγεβρας (και Ασκήσεις), Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, ενώ διορθώσεις θα πρέπει να γίνουν στο φυλλάδιο “Αρχές Ελληνικής Ιστοριογραφίας” και Βιολογίας.
Οι μαθητές του γυμνασίου θα πρέπει να πάρουν τα καινούργια βιβλία Μουσικής και Γραμματείας της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και το διορθωμένο βιβλίο της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας.
 

protothema.gr