Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μπήκαν στα κεντρικά του καθεστώτος αλλά ο Καντάφι δεν ήταν εκεί

Εδω ο Καντάφι, εκεί ο Καντάφι, που είναι ο Καντάφι;
Μπήκαν τελικά στο “κάστρο” του Καντάφι οι επαναστάστες της Λιβύης.
Και το μόνο που κατάφεραν ήταν αυτό, αφού ο Ραΐς είναι εξαφανισμένος από προσώπου γης! Δεν μπορεί να τον βρει ουδείς.
Όσο για τους ίδιους τους αντικαθεστωτικούς (που πλέον είναι το καθεστώς, αφού μέχρι και εμείς – με καθυστέρηση πολλών ημερών αναγνωρίσαμε ως τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης), πήγαν να “πάρουν την Πόλη” μέσα από τα ΜΜΕ, το facebook και το twitter: από το βράδυ της Κυριακής διαδίδουν πως….

…η Τρίπολη είναι στα χέρια τους και πως συνέλαβαν 2 από τους γιούς του Καντάφι, το ίδιο βράδυ ο ένας εμφανίζεται στο δρόμο και την επομένη δίνει συνέντευξη σε ξένους δημοσιογράφους, η Τρίπολη δεν είναι (τουλάχιστον μέχρι χθες αργά το βράδυ) στα χέρια τους, οι κύριοι οδικοί άξονες της χώρας δεν είναι απόλυτα ελεγχόμενοι από αυτούς όπως ισχυρίζονται και γενικά υπάρχει μια συγκεχυμενη κατάσταση. Την οποία προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν επικοινωνικά ώστε να τελειώσουν το θέμα μια ώρα νωρίτερα.
Αλλά δεν τους βγήκε, γιατί ο Καντάφι, τα τέκνα του, οι ευνοημένοι του καθεστώτος και οι μισθοφόροι τους αποδεικνύονται σκληρά καρύδια που δεν σκοπεύουν να αφήσουν τόσο εύκολα την κουτάλα που βουτά συνεχώς μέσα στο καλύτερο ίσως (ποιοτικά) πετρέλαιο της υφηλίου.