Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μια πρόταση, αν και δύσκολα αλλάζεις ρότα σε λεφτά που έχουν εγκριθεί ήδη!

Λάβαμε πριν από 2 μέρες ένα δελτίο τύπου από τον Δήμο της Αλεξάνδρειας, αναφορικά με το πρόγραμμα για την λεγόμενη και “ψηφιακή σύγκλιση”.
Μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονία – Θράκη” (για την ψηφιακή σύγκληση) θα χρηματοδοτηθεί με 142 χιλιάρικα ο Δήμος ώστε να στήσει ένα site το οποίο θα σχολείται με τον πολιτισμό και με τον αθλητισμό της περιοχής, με την προβολή τους κλπ.
Θετικόν, θετικότατον! Αλλά μήπως 142 χιλιάρικα είναι πολλά; Για ένα και μόνο site ή έστω portal; Η διαφορά σε όσους γνωρίζουν το αντικείμενο είναι γνωστή.
Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε….

τμήμα αυτών να πάει σε παρόμοιο αντικείμενο που ήδη έχουμε ενημερωθεί πως στήνεται και να γίνει καλύτερος ο διαδικτυακός τόπος του ιδίου του Δήμου; Γιατί τα Τρίκαλα Θεσσαλίας (ο Δήμος Τρικκαίων δηλαδή) να είναι διεθνώς γνωστά και ως e-Trikala;
Δεν θα ήταν καλύτερο να προταθεί κάποια χρήματα να πάνε προς τα εκεί; Είναι δύσκολο ως αδύνατο αλλά μήπως αξίζει να κάνουμε μια προσπάθεια; κα μη βιαστούν κάποιοι να απαντήσουν, πρώτα ας ρωτήσουν αν γίνεται.
Γιατί είμαστε μεταξύ των μεγαλυτέρων σε έκταση δήμων της χώρας. Γιατί οι υπηρεσίες του δήμου συρρικνώνονται συνεχώς και σε λίγο διάστημα αναπόφευκτα θα πρέπει ακόμη και για ένα πιστοποιητικό να τρέχουμε όλοι μαζί στην Αλεξάνδρεια (μη βιαστείτε να απαντήσετε σε αυτό, έτσι θα γίνει – ας είναι καλά το Μνημόνιο και τα ψαλίδια στους δημοτικούς προϋπολογισμούς – και τότε θα τα ξαναπούμε!).
Γιατί λοιπόν να μην προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα προσιτό, ευκολόχρηστο και κυρίως χρήσιμο portal του Δήμου, το οποίο θα παρέχει στους δημότες του σχεδόν τα πάντα;; Από έκδοση πιστοποιητικών με ψηφιακές υπογραφές μέχρι (το πιο εύκολο) φόρμες για παράπονα στους αρμόδιους αντιδημάρχους. Χωρίς να χρειαστεί να πηγαίνει κανείς μέχρι την έδρα του Δήμου μας.
Σίγουρα τα 142 χιλιάρικα θα ήταν πιο χρήσιμα κάπου αλλού, ας πούμε στο θέμα των σκουπιδιών. Επειδή όμως μιλάμε για αδυναμία ευελιξίας του κρατικού μηχανισμού, ας προσπθήσουμε τουλάχιστον να εξοικονομήσουμε αν μπορέσουμε κάτι για να παρέχουμε πραγματικές υπηρεσίες στους δημότες και όχι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει και με λιγότερα λεφτά.