Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Και 3η ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της κατάργησης του Γυμνασίου Πλατέος

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλη Χαλκίδη, το Βουλευτή Αρκαδίας και Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και το Βουλευτή Καρδίτσας, κ. Σπύρο Ταλιαδούρο, με θέμα την ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης περί κατάργησης του Γυμνασίου Πλατέως.

Στην Ερώτηση αναφέρονται τα εξής :
«Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία και στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, η άνευ λόγου κατάργηση του Γυμνασίου Πλατέως Ημαθίας όπως αναφέρεται και στο επισυναπτόμενο υπόμνημα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας.
Παρά το γεγονός ότι τα διαθέσιμα στοιχεία πείθουν για τη βιωσιμότητα της σχολικής μονάδας του Γυμνασίου Πλατέως, λόγω και της σημειούμενης αύξησης του πληθυσμού (ήδη φοιτούν περίπου 150 μαθήτριες και μαθητές και προβλέπεται σταδιακή αύξησή τους), η Υφυπουργός Παιδείας με την 71327/Δ4/24.6.11 απόφασή της, ΦΕΚ 1575/β/27.6.11, καταργεί το Γυμνάσιο Πλατέως.
Επειδή είναι προφανές, ότι πρόκειται για εσφαλμένη απόφαση, αν δεν πρόκειται για απόφαση η οποία στοχεύει στο να πληγεί το κύρος και η αξιοκρατία της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας.
Ερωτάται η αξιότιμος κυρία Υπουργός :
  1. Έχετε ενημερωθεί για το περιεχόμενο του επισυναπτόμενου υπομνήματος του Δημάρχου Αλεξάνδρειας το οποίο σας έχει ήδη αποσταλεί;
  2. Έχετε ενημερωθεί για τις από 04.03.2011, 18.03.2011 και 21.07.2011 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας;
  3. Έχετε ενημερωθεί για τις από 25.07.2011 έγγραφες θέσεις του Γυμνασιάρχη και Λυκειάρχη των σχολικών μονάδων Πλατέως με τις οποίες βεβαιώνουν τη βιωσιμότητα του Γυμνασίου Πλατέως;»