Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η ουσία είναι πως κάτι πάει να αλλάξει (επιτέλους) σε νοοτροπίες

Κάθονται και γράφουν …διθυράμβους σήμερα τα περισσότερα ΜΜΕ για τη συναίνεση που είχαμε χθες μεταξύ των 2 μεγάλων κομμάτων, στην ψήφιση του Ν/Σ για τα Πανεπιστήμια.
 Σιγά τα ωά! Συνέναιση μετά από τόοοοσα χρόνια; Κάτι που στο εξωτερικό το θεωρούν αυτονόητο, εμείς εδώ το κάνουμε είδηση!!
Άσχετα με τα όσα αναφέρει για τη νέα μορφή τους (θα πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε το σύνολο και μετά να κρίνουμε) θα μείνουμε σε 2 σημαντικά σημεία: 

1) στο ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έγινε και κάτι που έπρεπε να γίνεται εδώ και 35 χρόνια, δηλαδή συναίνεση όταν πρόκειται να αλλάξει κάτι, ανεξάρτητα αν το θέμα έχει έρθει στη Βουλή από το Χ ή το Ψ κόμμα. Το ότι η Διαμαντοπούλου έκανε ένα βήμα πίσω είναι και αυτό επίσης καλό σημάδι. Γιατί μας έφεραν στο σημερινό χάλι με τις μονομανίες και τις εμμονές τους οι πολιτικοί μας (που όλοι θέλουν να αφήσουν τη …σφραγίδα τους στο υπουργείο που τους ορίζουν οι Πρωθυπουργοί).
2) το χάλι με το άσυλο έχει παραγίνει. Θα πρέπει σίγουρα να μπουν “δικλείδες ασφαλείας”, ώστε να προστατευτεί η μάθηση, η έρευνα και το ελεύθερο πνεύμα από κάθε είδους παρεμβάσεις – από όπου και αν θα προέρχονται – γιατί πλέον αυτός είναι ο κίνδυνος και είναι μεγάλος, όμως και το σημερινό χάλι (όπου κάποιοι σπάζουν, ρημάζουν, καίνε τις πόλεις και τις περιουσίες των πολιτών και μετά κρύβονται πίσω από τους φράχτες των Πανεπιστημίων) πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει οριστικά γιατί η πραγματική έννοια του ασύλου έχει ξεφτιλιστεί.