Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επιστολή Κυτούδη για το θέμα του Γυμνασίου

Λάβαμε μια επιστολή από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρικάλων Μόσχο Κυτούδη, που σχετίζεται με την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί στην περιοχή αναφορικά με το θέμα των Γυμνασίων.
Η επιστολή έχει ως εξής:
Τρίκαλα 3/8/2011

Eπιστολή Μόσχου Κυτούδη

Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας των νέων «Καλλικρατικών» Δήμων ήταν σχεδόν βέβαιο πως στις τοπικές κοινωνίες θα δημιουργούνταν τριβές και αναστατώσεις σε απλά ζητήματα καθημερινής διαχείρισης τα οποία θα μεγάλωναν αν υποδαυλίζονταν είτε από την ίδια τους την υφή , είτε από την Δημοτική αρχή, όταν αυτή για τους δικούς της λόγους, μπορεί και να άφηνε την συνεννόηση και την συναίνεση να αρμενίζουν κάπου ανάμεσα στο πουθενά και στο καθόλου.

Έτσι με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας στα πλαίσια του σχολικού «Καλλικράτη» να υποβιβάσει, να…

…συγχωνεύσει ή να καταργήσει 2000 περίπου Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία βρίσκονταν και των τριών Δήμων του Νομού μας, ήταν βέβαιο πως όταν αυτά συγκεκριμενοποιήθηκαν και αφορούσαν στο Δήμο Αλεξάνδρειας τα Δημοτικά Σχολεία Καμποχωρίου-Βρυσακίου, Καβασίλων-Παλαιού Σκυλιτσίου και ένα Γυμνάσιο του τέως Δήμου Πλατέος, να δυσκολέψουν τις αποφάσεις, κυρίως όταν ο Δήμαρχος δεν καταλάβαινε πως βρισκόμασταν στην ίδια βάρκα και δεν είχε καμία αξία να μαλώνει το πλήρωμα όταν αυτή έμπαζε νερά.

Στα πλαίσια αυτά και χωρίς να έχουμε τίποτα με το Γυμνάσιο Πλατέος ούτε με τους συνδημότες μας, δραστηριοποιηθήκαμε ως Τρικαλινοί προς κάθε κατεύθυνση ζητώντας και παίρνοντας από παντού βοήθεια.

Αντιληφθήκαμε λοιπόν πως η μόνη διέξοδος για μας δεν ήταν άλλη από το «να πείσουμε με λογικά επιχειρήματα που θα τεθούν με πειστικό τρόπο», γιατί τελικά με τη λογική δεν μπορεί να μαλώσει κανένας.

Αυτό κάναμε και μείναμε ήσυχοι αφού τον Μάϊο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τάσος Σιδηρόπουλος μας διαβεβαίωσε ότι «το Γυμνάσιο Τρικάλων δεν πρόκειται να κλείσει».

Σήμερα όμως, όπως κάθε φορά, οφείλουμε να στηρίξουμε τις θετικές αποφάσεις της διοίκησης και οφείλουμε να μην εκμεταλλευτούμε την κοινωνική δυσαρέσκεια σε κομμάτι του Δήμου μας.

Βέβαια οι δηλώσεις των πολιτικών -άρα και των Δημάρχων- μερικές φορές είναι τόσο θλιβερές όσο και η ίδια η πολιτική τους, ιδιαίτερα όταν οδηγούνται από την αλαζονεία της εξουσίας και βλέπουμε πολλές φορές τη μύτη τους να φτάνει στο ταβάνι.

Σε αυτές τις περιπτώσεις εμείς ως τοπικές κοινωνίες, πρέπει να απορρίψουμε την εκδικητικότητα και τον επίπλαστο τοπικισμό των τοπικών αρχόντων που έχουν επιλεκτική μνήμη και προσπαθούν να μας διαιρέσουν για τους δικούς τους σχεδιασμούς και να πορευθούμε χέρι-χέρι για το καλό όλου του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας.

Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα και με κανέναν, αντίθετα έχουμε υποχρέωση να εξηγήσουμε με ανοιχτή επιστολή το παρασκήνιο της Δημοτικής αρχής και να δώσουμε στο μέλλον όσους αγώνες χρειαστεί όλοι μαζί.

Κυτούδης Μόσχος

Μία απάντηση στο “Επιστολή Κυτούδη για το θέμα του Γυμνασίου”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.