Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αντιπροσωπεία του δήμου Αλεξάνδρειας στα Λεύκαρα της Κύπρου

Αντιπροσωπεία του δήμου Αλεξάνδρειας αναχώρησε την Πέμπτη 11 Αυγούστου για τα Λεύκαρα της Κύπρου, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις αδελφοποιημένων πόλεων στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2007-2013».

Στην αποστολή συμμετέχουν ο αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Γκαβαρδίνας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Όλγα Μοσχοπούλου και Νικόλαος Ανεσίδης, καθώς και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας από την περιοχή του δήμου Αλεξάνδρειας.
Στα Λεύκαρα της Κύπρου…

….-μια κωμόπολη της επαρχίας Λάρνακας που φημίζεται για τα ομώνυμα κεντήματα και την αργυροχοΐα- θα πραγματοποιηθούν, από τις 12 έως τις 16 Αυγούστου, εκδηλώσεις αφιερωμένες στην καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχειας και στη προώθηση του εθελοντισμού, στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος «Η αλήθεια πίσω από ένα χαμόγελο».
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνικών υπηρεσιών και επιχειρηματικών φορέων από επτά διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Λεύκαρα Κύπρου, Μλάβα Πολωνίας, Κολίνδρες Ισπανίας, Μαντέλο ντελ Λάριο Ιταλίας, Καβάνταρσι Σκοπίων, Νασαούντ Ρουμανίας και δήμος Αλεξάνδρειας).
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που περιλαμβάνουν και εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις, όπως η κατασκευή έργων τέχνης από απορρίμματα και η φύτευση δένδρων σε ερημωμένες περιοχές, θα διεξαχθούν ειδικά σεμινάρια, με κύριο θέμα τη μείωση της ανεργίας και την εξεύρεση λύσεων για τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους.
Οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να αναδείξουν την ισότητα των δικαιωμάτων και την κοινωνική ενσωμάτωση μειονεκτικών ομάδων του πληθυσμού και να προτείνουν μέτρα και ενέργειες υποστήριξης για:
  • νέους, οι οποίοι λόγω της οικονομικής δυσπραγίας παρατούν τις σπουδές τους και την ακαδημαϊκή τους καριέρα,
  • ηλικιωμένους, οι οποίοι πολλές φορές μένουν αβοήθητοι και ξεχασμένοι από την κοινωνία,
  • ενήλικες, οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους ή δεν μπόρεσαν να βρουν ποτέ, και
  • αυτούς που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σε άθλιες συνθήκες.
Οι εκπρόσωποι του δήμου Αλεξάνδρειας θα ενημερώσουν τις συμμετέχουσες αντιπροσωπείες των άλλων χωρών, σχετικά με τους δείκτες της απασχόλησης και της ανεργίας στην περιοχή μας και θα ανταλλάξουν εμπειρίες με τους υπόλοιπους δήμους, με στόχο τον σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών σε τοπικό επίπεδο για τη βελτίωση της αγοράς εργασίας και την καταπολέμηση της ανεργίας.