Κατηγορίες
ανακοινώσεις παιδεία Πλατύ

Ανακοίνωση (και με μομφή κατά του Δημάρχου) της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Πλατέος για το θέμα του Γυμνασίου Πλατέος

katalipsi gymnasio platy-20110727Με ανοιχτή επιστολή – ανακοίνωση της η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Πλατέος κάνει γνωστές τις θέσεις της για το λουκέτο στο Γυμνάσιο Πλατέος και επιρρίπτει ευθύνες στον Δήμαρχο, κατηγορώντας τον για ολιγωρία.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 .
Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΠΛΑΤΕΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή όσα ακούγονται και γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο Πλατύ, ειδικά δε μετά τη συγκέντρωση της 4ης Αυγούστου 2011 στο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Πλατέος των δημοτών από τα δημοτικά διαμερίσματα του Αράχου, Λιανοβεργίου, Παλαιοχωρίου και Πλατέος, η τοπική οργάνωση ΠΑΣΟΚ Πλατέος θα ήθελε να κάνει γνωστά  στο σύνολο των δημοτών τα ακόλουθα, θεωρώντας ξεκάθαρα πως η προτεινόμενη κατάργηση θίγει άπαντες και δεν αποτελεί πεδίο κομματικής ή προσωπικής δράσης και αντιπαράθεσης για οποιονδήποτε:

  • σε αντίθεση με όσα κατά καιρούς λέχθηκαν και λέγονται, η
    Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Πλατέος δεν έμεινε αδρανής και κινήθηκε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόταση κατάργησης προς κάθε δυνατή κατεύθυνση, ώστε να βρεθεί λύση με σκοπό να αποφευχθεί η προτεινόμενη από το Υπουργείο Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κατάργηση του Γυμνασίου Πλατέος,
  • οι όποιες κινήσεις της Τ.Ο. Πλατέος έγιναν στα πλαίσια των δυνατοτήτων που μπορεί να έχει μια μικρή σε αριθμό ενεργών μελών τοπική οργάνωση οποιουδήποτε κόμματος και ακολουθώντας την κοινή πρακτική, που υπαγορεύει την άμεση αντίδραση όταν θίγεται ένας θεσμός του τόπου, όπως το Γυμνάσιο Πλατέος,
    to pasok platy imathias
  • ακολούθησε, χωρίς να δεσμεύεται από οτιδήποτε αλλά με αίσθημα ευθύνης προς τον τόπο μας, την έκκληση-πρόταση που έγινε από πλευράς όλων των παρευρισκομένων και από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος (στην πρώτη συνέλευση των κατοίκων του Πλατέος, μόλις έγινε γνωστό το γεγονός της δημοσίευσης στο ΦΕΚ της κατάργησης) για να «βοηθήσει ο κάθε Πλατιώτης όπως και όπου μπορεί»,
  • κινήθηκε απευθυνόμενη – σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ – αρχικά προς την Νομαρχιακή Επιτροπή  και στη συνέχεια με την αρωγή αυτής και σε ανώτερα κομματικά όργανα, και απευθύνθηκε και προς το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σε μια προσπάθεια μεταφοράς της πραγματικής εικόνας των γεγονότων και όχι αυτής την οποία κάποιοι εσκεμμένα μετέφεραν στην Αθήνα,
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ενεργειών ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία της υφυπουργού κας Χριστοφυλλοπούλου με την τοπική Οργάνωση και τον Γραμματέα της Μάκη Κωνσταντινίδη, την προηγούμενη Τετάρτη 3 Αυγούστου, αφού έπρεπε να δοθούν κάποιες διευρύνσεις για την μέχρι τώρα λειτουργία και τις δομές του Γυμνασίου.
Η υφυπουργός, αφού ενημερώθηκε εκτενώς ανέφερε πως απόκειται πλέον αποκλειστικά και μόνο στον ίδιο τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κο Φώτη Δημητριάδη να συνεργαστεί θεσμικά με τον προϊστάμενο της Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Καρτσιώτη, ώστε να κατατεθούν σε αυτόν και στη συνέχεια μέσω αυτού και στην ίδια οι προτάσεις για την ανακατανομή του μαθητικού δυναμικού.
Η κα υφυπουργός ανέφερε επίσης πως το υπουργείο ακόμη αναμένει από τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Φώτη Δημητριάδη έγγραφο το οποίο να αναφέρει λεπτομερώς και όχι σε γενικές γραμμές τις προτάσεις του Δήμου, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας είχε δεσμευτεί να αποστείλει τέτοιο έγγραφο το συντομότερο, όταν επισκέφτηκε την υφυπουργό στην Αθήνα για το θέμα πριν από πολύ καιρό.
Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κος Φώτης Δημητριάδης, τον οποίο και με την παρούσα καταγγέλλουμε στους Δημότες όλου του Δήμου, από την αρχή δεν ενήργησε ως θα έπρεπε και δεν προέβη στην αποστολή συγκεκριμένης πρότασης που είχε υποσχεθεί στο Υπουργείο, η οποία θα περιλάμβανε λεπτομερή στοιχεία αναφορικά με την ανακατανομή του μαθητικού δυναμικού, ώστε να παραμείνουν σε λειτουργία όλα τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Πλατέος.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κος Φώτης Δημητριάδης, και επειδή τα πράγματα είχαν αλλάξει πλέον λόγω της ολιγωρίας του (η οποία είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο ΦΕΚ, βάσει του οποίου καταργούνταν το Γυμνάσιο Τρικάλων) προσπάθησε ανοιχτά να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, εμφανίζοντας εαυτόν συνεχώς και σε κάθε συγκέντρωση δημοτών του Δήμου Αλεξάνδρειας αλλά και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως θύμα της κυβερνητικής πολιτικής. Δυστυχώς, και αγνοώντας την κοινή λογική, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας εξακολουθεί να κινείται με την ίδια τακτική, προσπαθώντας συνεχώς να παρουσιάζεται ως θύμα, αποσιωπώντας τις δικές του ευθύνες και παραλείψεις και ρίχνοντας τις ευθύνες σε όλους τους άλλους πλην του εαυτού του.
Η ολιγωρία που επιδεικνύει καιρό τώρα ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας είναι πλέον εμφανής, σε κάθε επίπεδο. Αποφάσισε να δράσει με μοναδικά παράλογο τρόπο και ως αποτέλεσμα αυτής του της δράσης σήμερα θίγεται ένα σχολείο με 70χρονη πορεία αλλά και το σύνολο των δημοτών.
Δυστυχώς ακολουθεί την ίδια τακτική, παρά το γεγονός ότι πλέον είναι εκτεθειμένος και υπόλογος στο σύνολο των Δημοτών του Δήμου Αλεξάνδρειας για αυτά που έκανε αλλά και για αυτά που εντέχνως παρέλειψε να κάνει. Εμμένει να κινείται στη λογική του «δεν θα συνεργαστώ με κανέναν», ή του «δεν θα επωμιστεί ο Δήμος το κόστος μεταφοράς σε άλλο σχολείο», εκτοξεύοντας παρόμοιες πολιτικάντικες κορώνες που η θέση τους είναι σε παρελθούσες δεκαετίες και αγγίζουν τα όρια του καθαρού λαϊκισμού.
Επίσης, δεν είναι δυνατόν ο κος Δήμαρχος να απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως οι πρακτικές που αυτό ακολουθεί θυμίζουν άλλες εποχές, όταν οι πρακτικές και οι λογικές που ο ίδιος ακολουθεί οδηγούν το Πλατύ αλλά και το Δήμο γενικότερα στην απομόνωση.
Από την πρώτη στιγμή έως και σήμερα αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί με το Υπουργείο και να αποστείλει σε αυτό τις προτάσεις του. Αποτέλεσμα αυτού, εκτός του γεγονότος που έχουμε να αντιμετωπίσουμε (δηλαδή του κλεισίματος ενός σχολείου), είναι και το ότι με τις ενέργειες του αυτές – με τους «προεκλογικού τύπου» λόγους του σε κάθε συγκέντρωση των δημοτών που πραγματικά και άδολα αγωνίζονται ώστε να μην κλείσει το Γυμνάσιο Πλατέος και με την προσπάθεια οικειοποίησης μιας κινητοποίησης που δεν θα έπρεπε να χρωματιστεί κομματικά από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε – έχει καταφέρει να χωρίσει τους Δημότες της Δημοτικής Κοινότητας και πολλοί εξ αυτών να θέλουν να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις αλλά να μην το κάνουν, μη θέλοντας να τις «νομιμοποιήσουν» τις ενέργειες του Δημάρχου.
Με την παρούσα ανοιχτή επιστολή καταγγέλουμε στους Δημότες τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Φώτη Δημητριάδη για την μέχρι σήμερα τακτική του και τον καλούμε για μια ακόμη φορά να συνεργαστεί με το Υπουργείο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, να αποστείλει τα έγγραφα και τις συγκεκριμένες προτάσεις του Δήμου μας, ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
Επίσης δηλώνουμε πως στηρίζουμε τον αγώνα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Πλατέος για να παραμείνει ανοιχτό το Γυμνάσιο μας.
Στο μέτρο των δυνατοτήτων που έχουμε ως Τ.Ο. Πλατέος, θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανάκληση της άδικης απόφασης και θα συνεχίσουμε τις επαφές ώστε η παραπάνω απόφαση να ανακληθεί.
Τέλος, καλούμε το Υπουργείο να εξετάσει ενδελεχώς και σε κάθε του λεπτομέρεια το υπόμνημα-πρόταση του Δήμαρχου Αλεξάνδρειας για την ανακατανομή (όταν αυτή αποσταλεί στα αρμόδια γραφεία), ώστε να μην κλείσει κανένα σχολείο στη Δημοτική Ενότητα Πλατέος. Επίσης καλούμε το Υπουργείο να επανεξετάσει το θέμα, ακόμη και στην περίπτωση που δεν αποσταλεί από πλευράς του Δήμου οποιοδήποτε έγγραφο, αν ο Δήμαρχος εξακολουθήσει την ίδια παράλογη και ζημιογόνα για τον τόπο μας τακτική.
Για την Τ.Ο. Πλατέος,

Ο Γραμματέας

2 απαντησεις στο “Ανακοίνωση (και με μομφή κατά του Δημάρχου) της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Πλατέος για το θέμα του Γυμνασίου Πλατέος”

Κρίμα να συμμετέχεις στο κλείσιμο του σχολείου που και εσύ ο ίδιος σπούδασες.

Σταματήστε να κάνετε τους σοφούς πολιτικούς στα μαγαζιά του πεζοδρόμου και στηρίξτε την κατάληψη στο Γυμνάσιο.

Άντε γιατί κουράσατα πραγματικά.

Όπου ανακατευτήκατε στο χωριό τα κάνατε άστα να πάνε.

Κρίμα για ένα τόσο ιστορικό χωριό προσφύγων, κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ένα πολύ άσχημο γεγονός για να κερδίσουν μερικούς πόντους στην πολιτική τους αντιπαράθεση.

Άκαιρο και άκυρο τελίως η όλη τοποθέτηση που στην ουσία δε μας λέει και τίποτα.

Προσωπικά θα περίμενα μερικές πρωτοβουλίες απο την τοπική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος και μιας και έχουν και τις “άκρες” ας κινηθούν για την ανατροπή της άδικης απόφασης και μετά έχουν χρόνο για πολιτικά ωφέλη απο το θέμα αυτό.

Προς το παρόν άσχημες σκέψεις έρχονται στο μυαλό μου και δυστυχώς γυρνάμε πολλά χρόνια πριν που τα χωριά μας ήταν χωρισμένα σε μπλε, πράσινα και κόκκινα.

Πραγματική κατάντια.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.