Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ανακοίνωση "Δημοκρατικής Αριστεράς" Ημαθίας για το θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου

Είθισται να λέγονται μεγάλα λόγια όταν “φεύγει” ένας μεγάλος πολιτικός, καλλιτέχνης, ποδοσφαιριστής, άνθρωπος… Έτσι και στην περίπτωση του Λ. Κύρκου βλέπω ότι λέγονται μεγάλα λόγια για έναν πολιτικό, για έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του με απόλυτη συνέπεια στις ιδέες του.
Ο Κύρκος ευτύχησε να βιώσει την αναγνώριση από φίλους και αντιπάλους. Μπορεί να μην είδε τα κομματικά εγχειρήματα στα οποία είτε ηγήθηκε είτε συμμετείχε ενεργά να παίζουν τον πρώτο ρόλο στη χώρα αλλά ευτύχησε να καταστήσει ελκυστική ένα ολόκληρο κομμάτι της Αριστεράς που στο παρελθόν ήταν υπό διωγμό από την “Ορθόδοξη” πτέρυγα.
Ο Κύρκος έπαιξε σημαντικό ρόλο στη χώρα και ιδιαίτερα στη Μεταπολίτευση. Ήθελε να είναι…. χρήσιμος στο λαό και όχι να του υπόσχεται μεταθανάτιους σοσιαλιστικούς παραδείσους.
Πρόταξε τις μεταρρυθμίσεις, τη δημοκρατία που λειτουργεί ως οξυγόνο μέσα στο κόμμα, τη σύγχρονη σκέψη υπέρ του λαού.
Χαιρέτισε την ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ αφού θεωρούσε ότι η συνύπαρξη μέσα στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ήταν αδύνατη για την Ανανεωτική πτέρυγα.
Έγραψε την ιστορία του και θα κριθεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος. Γεγονός είναι ότι έγραψε ιστορία χωρίς να μπει στο πειρασμό να επιχειρήσει να την ανταλλάξει με εξουσία όπως έκαναν πολλοί δυστυχώς.

Για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
Χ. Μόχλας