Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αλλαγές στην ΕΡΤ

Αλλαγές αποφασίστηκε να γίνουν στην ΕΡΤ, στο σύνολό της και όχι σε ένα ή δυο κομμάτια της.
Η ΕΤ1 καταργείται, η ΕΡΤ3 αναβαθμίζεται, καταργούνται 2 ψηφιακά κανάλια και μένει μόνο το PrismaPlus ενώ μας αποχαιρετούν το 75% του δικτύου στα μεσαία και οι 19 περιφερειακοί ρ/σ γίνονται 9 με μια και μόνη διοίκηση.
Αν το κάνουν σωστά, πετάξουν εκτός και τους κομματαρχαίους-βολεμένους συνδικαλιστές μια χαρά θα είναι!
Και μην αρχίζουμε να κλαιγόμαστε και να λέμε “κλείνουν το ένα, κλείνουν το άλλο” κλπ κλπ, γιατί στην ουσία το μόνο που η ΕΡΤ προσφέρει είναι 3-4 εκπομπές πολιτισμού και ορισμένα αθλητικά γεγονότα (που αδυνατούν λόγω τηλεθέασης και κόστους να μεταδώσουν τα ιδιωτικά κανάλια) και τίποτε παραπάνω. Για αυτό και δεν βλέπεται, τις 22 από τις 24 ώρες της μέρας!
Στην ουσία ήταν βόλεμα ημετέρων. Αρκεί να κάνουν αυτό που πρέπει, όπως το είπαν και να μην χαθεί η μπάλα στην πορεία.
Όσο για τη συνδρομή μέσω ΔΕΗ;

Ο κάθε άσχετος λέει τη μπαρούφα του για το θέμα. Στην Ευρώπη το μπιλιετάκι με τον λογαριασμό έρχεται χώρια, σε ετήσια βάση και είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό που πληρώνουμε εδώ. Απλά εδώ βρήκαμε το σύστημα ΔΕΗ, τα φορτώνουμε όλα εκεί (δημοτικούς φόρους, ΕΡΤ, σε λίγο περιφερειακούς φόρους) και ησυχάζουν κάποιοι για την …είσπραξη.
Να ξεκινήσουν λοιπόν από την εισφορά υπέρ ΕΡΤ (να την μειώσουν – αφού μειώνονται οι ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, και να στέλνουν ξεχωριστά το λογαριασμό, όχι πια μέσω ΔΕΗ – τρόπος για να μην βλέπει ΕΡΤ όποιος δεν πληρώνει υπάρχει!), να γίνει εξορθολογισμός, να συρρικνωθεί στο μέγεθος που πρέπει να έχει (για τα …κυβικά της χώρας και το μέγεθός της εννοώ) και να γίνει η ΕΡΤ εθνική ραδιοτηλεόραση και όχι πεδίο δράσης άχρηστων μετεγγραφόμενων από τα ιδιωτικά και αποτυχημένων κομματόσκυλων που κάπου πρέπει να βολευτούν.
Μόνο λάθος κατ΄εμέ στα ανακοινωθέντα, αν το κατάλαβα καλά: η συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων για ξενόγλωσσο πρόγραμμα, για τους ξένους κατοίκους και επισκέπτες. Η γλώσσα της χώρας είναι τα ελληνικά
Άντε να πρέπει να βγάλουν κανά δελτίο ειδήσεων 1-2 τη μέρα, για τους επισκέπτες, ίσα για περνά η “γραμμή” της χώρας μας. Πέραν αυτού, όποιος θέλει, ή ανοίγει δορυφορική και internet για να μάθει τα νέα ή να πάει (αφού ζει εδώ) να μάθει ελληνικά.