Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αλεξάνδρεια: η αντιπολίτευση με κοινή ανακοίνωσή της ζητά και γραπτώς πλέον χώρο στο Δημαρχείο

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας κ. Γιάννη Γκιουρτζή έστειλαν οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κκ Μ. Γκιόνογλου, Θ. Τσιάπλας και Χ. Αλευράς, ζητώντας την παραχώρηση χώρων στο Δημαρχείο, ώστε να μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις τους να ασκήσουν σωστά τα καθήκοντά τους.
Συγκεκριμένα, η επιστολή (που φέρει ημερομηνία 22/08/2011) αναφέρει:

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
1) ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
2) ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
3) ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ
Κε Πρόεδρε,
Για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η δημοτική αρχή σύμφωνα με τον νόμο Ν.3852/2010 (άρθρον 66 παρ. 7), αλλά και σύμφωνα με τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (άρθρον 11, παρ. 11 και 12) οφείλει να παραχωρήσει σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο, στο Δημαρχείο, καθώς και γραμματειακή υποστήριξη, αλλά και την αναγκαία υλλικοτεχνική υποδομή όπως γραφική ύλη, τηλεφωνική σύνδεση, συσκευή τηλεομοιοτυπίας, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και διακριτό κατά παράταξη ιδιαίτερο χώρο (web-page) στην ιστοσελίδα του δήμου για τη δημοσίευση ανακοινώσεων και πληροφοριών.
– Επειδή το θέμα τέθηκε αρκετές φορές, προφορικά μεν, επισήμως δε, στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στο παρελθόν
– Επειδή η σωστή λειτουργία μιας δημοτικής αρχής περιλαμβάνει και την εύρυθμη λειτουργία της αντιπολίτευσης
-Επειδή η άρνηση εκπλήρωσης της εκ του νόμου υποχρέωσής σας, προσβάλλει βάναυσα, και το νόμο αλλά και το θεσμό της αντιπολίτευσης και εμποδίζει τις παρατάξεις μας και τους δημοτικούς συμβούλους μας να ασκήσουν τα καθήκοντά τους στα πλαίσια της καθημερινής λειτουργίας του Δήμου, απαιτούμε την άμεση και απρόσκοπτη ικανοποίηση του αιτήματός μας.
Αλεξάνδρεια, 22/8/2011
Για τις παρατάξεις
ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Χαρ. Γκιόνογλου
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Αθ. Τσιάπλας 
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ
Χρ. Αλευράς