Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Άρχισε η …αποκατάσταση

Μπίζνες. Και μόνο μπίζνες!
Αυτό είναι το τελικό συμπέρασμα από τη σημερινή ημέρα (από την μέχρι τώρα διαμορφωθείσα κατάσταση δηλαδή) στο θέμα της Λιβύης.
Περιληπτικά: Οι Αμερικανοί τρώγονται ώστε να πάψει το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Λιβυκού κράτους – υπέρ του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, οι Βρετανοί ήδη μιλούν για ξεπάγωμα λογαριασμών ύψους περίπου 350 εκατομμυρίων ευρώ και κάλεσαν τους Νοτιοαφρικάνους να υποστηρίξουν το αμερικανικό αίτημα για το “ξεπάγωμα” λογαριασμών 1,5 δις δολαρίων, οι Ρώσοι ….

παραπονιούνται ότι τους άφησαν έξω από τη συνάντηση της 1η Σεπτεμβρίου που θα γίνει στο Παρίσι, ο αγαπημένος μας Σίλβιο έκλεισε ήδη δουλειά και θα απελευθερώσει “έναντι” μέσω του ιταλικού μεγαθηρίου στο χώρο της ενέργειας ENI βενζίνη και πετρέλαιο στην λεγόμενη και Ελεύθερη Λιβύη (έναντι γιατί όπως είπε ο άρχων της εταιρίας Scaroni θα πληρωθούν σε αργό πετρέλαιο σε 6-8 μήνες, όταν δηλαδή υπολογίζουν η κατάσταση να επανέλθει στα ίσα της).
Α, και οι Τούρκοι (δια στόματος Νταβούτογλου) είπαν πως θα στείλουν 200 εκατομμύρια ως πρώτη βοήθεια.
Κατά τα άλλα, οι δυτικοί νοιάζονται για την απελευθέρωση του λαού από τον ζυγό του δικτάτορα (με τον οποίο έκαναν μπίζνες μέχρι πριν από 4-5 μήνες).
Μένει να δούμε ποιες αμερικανικές εταιρίες θα κλείσουν τα εξαιρετικής ποιότητας λιβυκά πετρέλαια και ποιοι θα αναλάβουν την ανοικοδόμηση της δύσμοιρης αυτής χώρας…