Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Από σήμερα σε ισχύ το αυτόφωρο για χρέη στο Δημόσιο, τους "μεγάλους" λέει πως θα κυνηγήσει αρχικά ο αν. υπουργός

Πρόθεση  της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, είναι να κινηθεί αρχικά προς την κατεύθυνση των μεγαλοοφειλετών.
Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, “δεν πρόκειται να πάνε στο αυτόφωρο όσοι οφείλουν στην εφορία 5.000 και 10.000 ευρώ. Εμείς θα κυνηγήσουμε όσους οφείλουν από 150.000 ευρώ και πάνω. Αυτή είναι η δέσμευσή μας”.
Οι οφειλέτες του δημοσίου είναι….

συνολικά 900 χιλιάδες και το σύνολο του ποσού των οφειλών είναι 41,1 δις ευρώ. Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου οικονομικών, οι οφειλέτες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για το χρέος τους και θα τους γίνεται ενημέρωση για τις δυνατότητες υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, με διαγραφή έως και του 90% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και καταβολή σε δόσεις που φτάνουν έως και τις 36.
Στη συνέχεια και ανάλογα με την αντίδραση των οφειλετών θα ακολουθήσει η εφαρμογή του νόμου.
Οι εντολές που έχουν λάβει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι η προσπάθεια να εστιαστεί, πρώτα απ’ όλους, στους μεγάλους οφειλέτες.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει ποια από τα νομικά πρόσωπα ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και άρα πρόκειται για συμψηφιστική στην πραγματικότητα εγγραφή, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που έχουν αποβιώσει ή βρίσκονται σε κατάσταση πτώχευσης.
Οι οφειλέτες που θα απομείνουν – υπολογίζονται σε περίπου 10.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα – θα “εξεταστούν” κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.