Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Το μετέωρο βήμα της αφασίας

Το μετέωρο βήμα της αφασίας.


Ακόμη μια φωτιά στον παλιό χώρο της ανεξέλεγκτης απόσυρσης φρούτων (ΑΣΕΔΑΠΟ). Κάηκαν πολύ μεγάλες ποσότητες πλαστικών κάθε είδους, (εργοστασιακά απορρίμματα) και η όποια βλάστηση υπήρχε σε αρκετά στρέμματα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βέροιας, κάτω από δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα από τον τοξικό καπνό, έκανε καλή δουλειά. Όμως….

πάνω από δυο ώρες, τοξικό σύννεφο μαύρου καπνού, γέμιζε την ευρύτερη περιοχή. Το ερώτημα είναι εάν τώρα η Πυροσβεστική, με επιμονή, διεκδικήσει την τιμωρία των υπευθύνων. Μόλις στις 11 Ιουνίου, ξαναπήρε φωτιά η συγκεκριμένη περιοχή και τότε πάλι κάηκαν πλαστικά σκουπίδια και πάλι η Πυροσβεστική επενέβη. Αν ανατρέξουμε στο κοντινό παρελθόν, οι φωτιές στον συγκεκριμένο χώρο, κοντεύουν να φτάσουν τις δέκα. Πολιτική Διοίκηση και οι υπηρεσίες της, δεν μπορεί να ανέχονται αυτήν την γελοία επανάληψη και η Πυροσβεστική απλώς να τρέχει να διορθώσει τα αδιόρθωτα. Η τοξικότητα των μαύρων καπνών, αποτέλεσμα της καύσης των πλαστικών, επιβαρύνει σοβαρά την Δημόσια υγεία. Και αυτό γίνεται συνεχώς, εις γνώση όλων.

 Τις εποχές της έμμισθης και πάντα ατιμώρητης αφασίας Διοικητικών και πολιτικών παραγόντων που ζούμε, περιμένουμε αδειούχοι, την συνέχεια. Και η συνέχεια είναι μαθηματικά μετά την χθεσινή φωτιά στον Αγιο Γεώργιο (δίπλα στην χωματερή που ήταν σκεπασμένη πρόσφατα) και σήμερα εδώ, φωτιά στον πλήρως ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο του Αλιάκμονα, ακριβώς απέναντι. Χωρίς κανένα προληπτικό μέτρο, θα ήταν ένα έγκλημα μια ακόμη τέτοια φωτιά σε τόση ποσότητα απορριμμάτων. Στην εποχή της πληρωμένης πανάκριβα αφασίας, θα ακολουθήσουν έρευνες, ένορκες Διοικητικές εξετάσεις, Εισαγγελικές παραγγελίες και πριν ολοκληρωθούν θα ξαναπάρει φωτιά και πάλι από την  αρχή και κανείς να μην τιμωρείται. Κανείς να μην φοβάται τις όποιες κυρώσεις.
Τελικά η Πυροσβεστική θα τους στριμώξει επιτέλους; Κανένας Εισαγγελέας ίσως; Η πληρωμένη αφασία, έχει πολλούς και ισχυρούς προστάτες. Δεν μπορεί να ζητηθούν ευθύνες από κανέναν που είναι μέρος αυτής της αφασίας.
Μήπως ίσως, τα πράγματα είναι κάπως αλλιώς;
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ,
Βέροια 22-7-2011