Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πολιτική είναι…

….να μπορείς να υπερασπιστείς (ή τουλάχιστον να λες ότι θέλεις να υπερασπιστείς) τα δίκαια των συμπολιτών σου.
Πολιτική είναι να έχεις τη διάθεση να προσφέρεις πραγματικά και να προσπαθείς για αυτό.
Πολιτική είναι να μπορείς να ξεπερνάς κάποιες αγκυλώσεις και να πηγαίνεις μπροστά, με μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό. Να παραμερίζεις τις μονομανίες και τις εμμονές σου, να βάζεις το μικροκομματικό και μικροπαραταξιακό συμφέρον στην άκρη, κοιτώντας με εύρος ματιάς που δυστυχώς λείπει γενικότερα.
Πολιτική είναι το “όλα στο φως”, όχι η πολιτική των διαδρόμων, των παρασκηνίων των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι, των υπονοούμενων και των λεκτικών πυροτεχνημάτων.
Πολιτική είναι να μην αποζητάς το χειροκρότημα για να ικανοποιήσεις το εγώ σου (το οποίο οφείλεις να το θάψεις βαθιά μέσα σου) αλλά να το εισπράξεις και να το εκλάβεις ως επιβεβαίωση πως βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο.
Πολιτική είναι να έχεις το σθένος και το εύρος πνεύματος που θα σου δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίζεις τα λάθη σου, να καταλαβαίνεις πως το αλάθητο επάνω σε αυτόν τον πλανήτη δεν το έχει κανείς, να ακούς τους συνεργάτες σου και να κάνεις σύνθεση όσων σου προτείνονται.
Πολιτική είναι να έχεις το σθένος να παραμερίσεις τις όποιες διαφορές σου με τους “αντιπάλους” σου και να γνωρίζεις πως η ώρα της απόδοσης των ευθυνών δεν είναι η ίδια με την ώρα που δίνεις τις μάχες για να προσφέρεις κάτι καλύτερο. Η ώρα της απόδοσης των ευθυνών νομοτελειακά έρχεται και πάντοτε είναι μεταγενέστερη της ώρας που δίνεις τις μάχες.
Τελικά, πολιτική είναι να γνωρίζεις πως να κάνεις διαχείριση του χρόνου που έχεις στη διάθεσή σου για να κινηθείς. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Γιατί τα πάντα στην πολιτική είναι θέμα όχι επιλογής κινήσεων αλλά θέμα επιλογής του χρόνου κατά τον οποίο θα κάνεις τις κινήσεις αυτές.