Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Περί σχολίων και ευθυνών

Έλαβα 2-3 σχόλια τα οποία όμως δεν είναι γραμμένα στα Ελληνικά, αλλά στα ellinika (και αφορούν το θέμα του λουκέτου στο Γυμνάσιο Πλατέος).
Πριν οι αποστολείς των σχολίων αυτών προλάβουν να πουν οτιδήποτε, τους παραπέμπω στην τελευταία παράγραφο μιας ανάρτησης του Αυγούστου του 2010, που σχετίζεται με την επικοινωνία με το blog (ΕΔΩ).
Γιατί η θέση η δική μου είναι ξεκάθαρη και γνωστή για τα θέματα επικοινωνίας, εδώ και καιρό! Δεν κόβεται τίποτε (κόσμιο και τεκμηριωμένο, εννοείται), αλλά οφείλουμε να υπερασπιστούμε ο καθένας με τον τρόπο του μια γλώσσα που μετρά περισσότερα από 2500 χρόνια ζωής.
Όσο για το θέμα του ποιος ευθύνεται (γιατί με αυτό σχετίζονταν τα σχόλια) για το χάλι στο οποίο φτάσαμε και βρισκόμαστε τώρα ενώπιον μιας κατάστασης αναστρέψιμης μεν, απαράδεκτης δε (έχουμε να κάνουμε με ένα σχολείο που κλείνει, μην ξεχνιόμαστε!):

δεν είναι ώρα για αυτά. Η ώρα του καταμερισμού των ευθυνών, όποια και να είναι η έκβαση, θα πρέπει να μετατεθεί για το τέλος.

Και τότε θα τα βάλουμε κάτω με χαρτί και με μολύβι, και θα δούμε ποιος ή ποιοι ευθύνονται για τις πράξεις (ή την απραξία τους), για τις κινήσεις (ή την ανικανότητά τους να κινηθούν), να δούμε ποιοι επέτρεψαν να γίνει κάτι τέτοιο. Τα ίδια λέγαμε από εδώ και πριν από λίγους μήνες.
Και ξανατονίζω για να μην παρεξηγηθώ, πως το όλο θέμα έχει να κάνει με το γεγονός ότι κλείνει ένα σχολείο.
Γιατί αν το σχολείο αυτό βρίσκεται σήμερα στο Πλατύ, αύριο μπορεί να βρίσκεται στην Αγκαθιά, στη Μελίκη, στα Καβάσιλα, στο Λιανοβέργι, στο Κεφαλοχώρι κλπ κλπ κλπ.
Γιατί αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο ρυθμό, τότε βλέπω τα παιδιά μας σε λίγα χρόνια να παίρνουν την άγουσα για τα σχολεία του κέντρου του Δήμου μας, τα οποία θα είναι και τα μοναδικά που θα μείνουν να λειτουργούν…

2 απαντησεις στο “Περί σχολίων και ευθυνών”

Πολύ καλά κάνεις Σίμο με τα greeklish. Το ίδιο κάνω και εμείς, ούτε καν το σκεφτόμαστε.

Είναι άνθρωποι που σκοτώνουν την γλώσσα μας οι χρήστες των greeklish και πρέπει – τουλάχιστον εμείς – να προσπαθήσουμε να την διαφυλάξουμε όσο μπορούμε.

Βέβαια, δεν σκοτώνεται η γλώσσα μόνο με τα greeklish, αλλά και με τα ελληνικά γράμματα, από ανθρώπους που “ξέχασαν” (αν έμαθαν ποτέ) τα Ελληνικά, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.