Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Θερμό επεισόδιο τύπου "Ίμια" στη Ρω ετοίμαζαν οι Τούρκοι επί Καραμανλή

Όσο και αν φαντάζει …τραβηγμένο (και σε εμένα, να πω την αμαρτία μου, τραβηγμένο φαίνεται) το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή, άλλο τόσο φαντάζει αληθινό το σχέδιο για στημένο επεισόδιο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από πλευράς των Τούρκων (που καραδοκούν παντού και πάντοτε).
Το Περιοδικό “Επίκαιρα” φέρνει στο φως νέα έγγραφα – φωτιά, της ΕΥΠ, το Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης Νο 53 με θέμα την Τρομοκρατία, και την Αναφορά Κατάστασης Ασφάλειας στο Εσωτερικό της Χώρας, με ημερομηνία 19 Αυγούστου 2009, δύο εβδομάδες πριν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Κώστα Καραμανλή,….

….που αποκαλύπτουν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους που απειλούσαν την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική ειρήνη αλλά και την εθνική ακεραιότητα εκείνη την ταραχώδη περίοδο. Μεταξύ αυτών αναφέρεται πως θα εκδηλόνονταν στημένο επεισόδιο κατά το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου του 2009 και θα είχε ως αποτέλεσμα την άμεση απόβαση των Τουρκικών δυνάμεων στο ελληνικό νησί Ρω, με σκοπό την κατάληψή του, σχεδίαζε η Άγκυρα.

Εν συνεχεία, η Τουρκία θα προχωρούσε άμεσα σε επέκταση των χωρικών της υδάτων προκειμένου η Ρω να καταστεί τουρκικό έδαφος. Τον εν λόγω σχέδιο κατάληψης της νήσου είχαν εκπονήσει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ώστε να φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων τη χώρα μας σχετικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.