Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επερώτηση Χαλκίδη (με άλλους 30 βουλευτές) μη καταβολής αποζημιώσεων στους βαμβακοπαραγωγούς για το πρ. σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις.

Ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, κατέθεσε στη Βουλή επίκαιρη επερώτηση την οποία συνυπογράφουν 31 Βουλευτές του κόμματος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το ζήτημα της μη καταβολής αποζημιώσεων στους βαμβακοπαραγωγούς για τις ζημίες που υπέστησαν από τις περσινές βροχοπτώσεις και το πράσινο σκουλήκι.
 Στην επερώτηση αναφέρονται τα εξής :
«Η πλειοψηφία των 50.593 παραγωγών που καλλιέργησε πέρσι βαμβάκι υπέστη στις αρχές του φθινοπώρου…

…σημαντικές ζημιές στην παραγωγή από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις, καθώς κι από τις προσβολές από το πράσινο σκουλήκι κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού.
Παρά τις διαβεβαιώσεις τις κυβέρνησης δια του αρμοδίου Υπουργείου, από το Σεπτέμβριο του 2010, περί καταβολής αποζημίωσης για τις σημαντικές αυτές ζημιές και από τα δύο αίτια, κανένας βαμβακοπαραγωγός δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση μέχρι σήμερα.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων :
Προτίθεται η κυβέρνηση να καταβάλει στους πληγέντες βαμβακοπαραγωγούς τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν πέρσι οι καλλιέργειές τους;
Εάν ναι, πότε ακριβώς θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις;
Πόσοι ακριβώς παραγωγοί θα αποζημιωθούν και με ποιά συγκεκριμένα ποσά;»