Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Χαλκίδης:" …η υπάρχουσα εκπαιδευτική δομή των δήμων του Νομού καλύπτει τις παιδαγωγικές ανάγκες μιας σύγχρονης εκπαίδευσης και ως τέτοια θα πρέπει να παραμείνει"

ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΙ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΡΙΛΙΟΥ)
ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

 Ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Χαλκίδης, ύστερα από τα συνεχή δημοσιεύματα σε βάρος του και τις δηλώσεις του Δημάρχου και Δημοτών του Δήμου Αλεξάνδρειας σχετικά με τη θέση του για το ζήτημα της λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων του Δήμου Αλεξάνδρειας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αρχή της πολιτικής μου ήταν και θα είναι ο σεβασμός της προσωπικότητας του καθένα. Κάτι αντίστοιχο λοιπόν θα περίμενε κανείς να διακατέχει τον καθένα μας. Από ότι όμως φαίνεται, ο αμοραλισμός και η ντροπή έχουν δώσει τη θέση τους στο θράσος και την ασέβεια.

Η ισοπέδωση όλων δεν δείχνει τίποτε περισσότερο από ένα πολιτικό πανικό και παραλογισμό που κυριεύει όλους εκείνους που σημαία τους ήταν και θα είναι τα προσωπικά τους οφέλη.
Λανθασμένη η στόχευση και χειρίστου είδους η πολιτική εκείνων που, ηδονιζόμενοι…

με τη στείρα αντίληψη της μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και της αρνητικής κριτικής, πιστεύουν ότι συμβάλουν τα μέγιστα στο καλό του τόπου.

Μια τέτοια στάση προσωπικά με αφήνει αδιάφορο, γιατί η πορεία που διαγράφω στην πολιτική, είναι στάση ζωής, έξω πάντα από τα δημοσιογραφικά κελεύσματα κατά του προσώπου μου που πέφτουν στο κενό. Αυτό που έχει ουσία για μένα ήταν και είναι η αξιολόγηση της προσωπικότητάς μου, της δυναμικής μου και της προσφοράς μου στον τόπο.
Με την παρούσα δήλωσή μου δεν έχω σκοπό να καταθέσω θέσεις και απόψεις που σε δεδομένη στιγμή θα έχουν την δική τους αξία, πάρα μόνο να κάνω γνωστή σε όλους και πολύ περισσότερο στους κάτοικους του Δήμου Αλεξάνδρειας τη θέση μου για την λειτουργία των σχολείων, την οποία κατ’επανάληψη έχω δώσει στη δημοσιότητα. Θέση την οποία εσκεμμένα κάποιοι αποσιωπούν.
Για μια ακόμη φορά λοιπόν δηλώνω κατηγορηματικά, και με την ιδιότητά μου ως καθηγητής, πως η υπάρχουσα εκπαιδευτική δομή των δήμων του Νομού καλύπτει τις παιδαγωγικές ανάγκες μιας σύγχρονης εκπαίδευσης και ως τέτοια θα πρέπει να παραμείνει.
Παράλληλα με την κατάθεση των προηγούμενων δηλώσεών μου, καλώ εκ νέου τον κ. Δήμαρχο να δώσει στη δημοσιότητα τη δική του συνέντευξη και να καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο την ξεκάθαρη θέση μου την οποία αποσιώπησε εσκεμμένα.