Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

155 Ναι – 143 Όχι. Και τώρα ήρθε η ώρα της αλήθειας για τους …."αντιστασιακούς"

Και τώρα ήρθε η ώρα για το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό Νόμο.
Η κυβέρνηση ζήτησε και έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής (155 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 143 ψήφισαν κατά) και έτσι μπορεί να προχωρήσει στην εφαρμογή όσων αυτή θέλει.
Φυσικά είδαμε επεισόδια από το γνωστό έργο: πόλωση για να…

…υπάρξει συσπείρωση των κυβερνητικών (ας είναι καλά ο αμπελουργός-αντιπρόεδρος), αποχωρήσεις και επιστροφές (του Αντώνη, που περιμένει το …ώριμο φρούτο να πέσει λόγω Πλατείας και όχι λόγω εποικοδομητικής αντιπολίτευσης) και τους υπόλοιπους να τραβάνε τον δικό τους δρόμο – προεξάρχοντος του Καρατζαφέρη που θέλει να γίνει διαχειριστής στη θέση του διαχειριστή της συντηρητικής πολυκατοικίας.
Και πλέον τα βλέμματα είναι στραμμένα στη σημαντικότερη ψηφοφορία από το 1974 και μετά, όταν θα κληθούν όλοι να ψηφίσουν υπέρ ή κατά του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού Νόμου. Εκεί θα δούμε και κατά πόσο οι βουλευτές άλλαξαν τακτικές και δεν θα ποιήσουν την νήσσα: θα ψηφίσουν κάτι που ιδιωτικώς λένε ότι είναι αντιλαϊκό και θα υποθηκεύσει οριστικά και αμετάκλητα την πατρίδα, θα επιλέξουν τον εύκολο δρόμο της παραίτησης ως διαμαρτυρία ή θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα απορρίψουν το Μεσοπρόθεσμο;
Η Πλατεία πάντως, έξω από την αίθουσα, δεν έδωσε την ψήφο εμπιστοσύνης της…