Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνέντευξη Δημητριάδη:"…υλοποιούσα αποφάσεις συλλογικών οργάνων..το έργο έγινε με όλες τις προϋποθέσεις"

Στην τηλεφωνική συνέντευξη για το θέμα του υδατόπυργου (όπως αυτό αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες) που παραχώρησε στο τοπικό ραδιόφωνο ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης είπε αρκετά και ενδιαφέροντα πράγματα. Αρχικά ανέφερε ότι Με τη συγκεκριμένη εφημερίδα (σημ. εφημερίδα “Τα Λέμε”) ξεπεράστηκε κάθε όριο” και συνέχισε: “Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα στραφώ δικαστικά εναντίον της συγκεκριμένης εφημερίδας για να προστατεύσω εμένα προσωπικά αλλά και τον θεσμό του Δημάρχου“.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα γεγονότα (αναλυτικά), λέγοντας ότι η το θέμα εστιάζεται σε πράγματα τεχνικής φύσης και πως ο δήμαρχος δεν μπορεί να γνωρίζει τεχνικές λεπτομέρειες. Είπε πως υλοποιούσε αποφάσεις συλλογικών οργάνων – ανέφερε χαρακτηριστικά ότι επόκειτο για απόφαση του Δ.Σ. αλλά και απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής – και πως ήταν…

…υποχρεωμένος εκ του νόμου να τις υλοποιήσει. Οι αποφάσεις αυτές, συνέχισε, ελέγχθηκαν από τον ελεγκτή νομιμότητας και το Δεκέμβρη του 2008 τα πάντα διαβιβάστηκαν στην Γ.Γ. της Περιφέρειας και υπογράφηκαν.
“Το έργο έγινε με όλες τις προϋποθέσεις” τόνισε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας. “Το πρόβλημα είναι ότι θέλουν να χτυπήσουν τον Δήμαρχο γιατί κάποιοι θέλουν να συγκαλύψουν δικές τους παρατυπίες και ίσως παρανομίες, που σύντομα θα βγούν στον αέρα”.
Απεθευθυνόμενος προς του δημότες ανέφερε ότι “Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δεν έγινε καμιά παραπομπή σε εισαγγελέα. Ό,τι έγγραφο αν πάει σε ανεξάρτητη αρχή είναι υποχρέωση να κοινοποιηθεί και στον εισαγγελέα και σε άλλες υπηρεσίες”.
Επίσης έκανε λόγο και για τον τρόπο που το έγγραφο/πόρισμα βγήκε στον αέρα, λέγοντας ότι θα πρέπει να δούμε και πως έγινε αυτό.
Τέλος – ερωτώμενος για το ποιοι είναι και τι θέλουν να καλύψουν όσοι το έβγαλαν – ο Δημητριάδης είπε ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν γνωστά, για σωρεία όπως ανέφερε παραβάσεων (ενδεικτικά ανέφερε μη απόδοση ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών, για εργολάβους που πηγαίνουν και του “ζητούν 120 χιλιάρικα για έργα χωρίς μελέτη, χωρίς τίποτε” όπως είπε), κάνοντας ευθεία αναφορά στην αντιπολίτευση στο Δήμο.
Έκανε και αναφορά στην εφημερίδα – αλλά και στον τύπο γενικότερα, σαν νουθεσία μου ακούστηκε – και είπε πως οφείλουν να κάνουν τουλάχιστον μια διασταύρωση στοιχείων πριν βγάλουν οτιδήποτε. Το θέμα αυτό έκλεισε με μια υπενθύμηση του ιδίου: “θα είχα ποινική ευθύνη αν δεν υλοποιούσα αποφάσεις του Δ.Σ. Και της Δημαρχιακής”, ξαναείπε ο δήμαρχος.
Λίγο πριν κλείσει, μίλησε και για το χθεσινό ταξίδι του στην Αθήνα. Είπε ότι “αντιμετωπίζουμε μείζον πρόβλημα” (προφανώς αναφερόμενος στην διάθεση των απορριμάτων και στο κόστος), και πως θα πρέπει ο δήμος να βρει τα χρήματα και να προβεί σε τροποποίηση του προϋπολογισμού, καταργώντας κωδικούς και έργα.

2 απαντησεις στο “Συνέντευξη Δημητριάδη:"…υλοποιούσα αποφάσεις συλλογικών οργάνων..το έργο έγινε με όλες τις προϋποθέσεις"”

Πολλά μπορεί να μην γνώριζε ο Δήμαρχος, αλλά σίγουρα γνώριζε ότι ένα ένα έργο που χαρακτηρίζεται από τον ίδιο ως κατεπείγον, και παίρνει έγκριση με αυτή διαδικασία, δεν εκτελείτε μετά 16 μήνες!! Διότι αφού είχε τόσο χρόνο γιατί δεν το δημοπράτησε και το έδωσε με απευθείας ανάθεση με ΤΕΣΣΕΡΑ τις εκατό? Πιστεύω αυτά που είπε σήμερα στο ράδιο, ήταν φθηνές δικαιολογίες, όσο για τις απειλές που εκτόξευσε μαρτυρούν στον πανικό που βρίσκεται.

ΕΙΠΑ ΚΙ ΕΓΩ… ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ΒΓΗΚΕ Ο ΦΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ !!! ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ, ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΕΞΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.