Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οικογενειακό επίδομα: ξεκινά σήμερα η κατάθεση των δικαιολογητικών

Ξεκινά από σήμερα η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών για το οικογενειακό επίδομα, και αφορά αρχικά τους δικαιούχους του επιδόματος που έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά.
Στις 4 Ιουλίου, θα ξεκινήσει η κατάθεση δικαιολογητικών  των δικαιούχων με δύο παιδιά και την 1η Σεπτεμβρίου για τους δικαιούχους με ένα παιδί.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των δικαιούχων του επιδόματος υποβάλλονται μέσω του εργοδότη στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ή το ταχυδρομείο και παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες.

Λόγω φόρτου εργασίας στα ΚΕΠ και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών μέσω ΚΕΠ θα ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.
Για τη χορήγηση του επιδόματος μέσω των υπηρεσιών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού δεν απαιτείται πλέον η προσκόμιση Αποσπασμάτων Ατομικών Λογαριασμών Ασφάλισης.
Οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης αναζητούνται ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος on line διασύνδεσης ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ΟΑΕΔ, που έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία.
Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται με πίστωση του λογαριασμού ΙΒΑΝ ΕΤΕ, μετά την επίδειξη του βιβλιαρίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Ο ΟΑΕΔ τονίζει ότι το οικογενειακό επίδομα σε καμία περίπτωση δεν θα καταβληθεί, εάν ο δικαιούχος δεν εμφανίζεται πρώτος στο βιβλιάριο ΕΤΕ.