Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Και με αυτά και αυτά, θα φτάσουμε το χρέος κοντά στα 500 δις ευρώ…

Ανησυχούν! Και ανησυχούν πολύ, αυτή είναι η πραγματικότητα.
Δεν είναι όμως ανήσυχοι για το μέλλον του λαού της Ελλάδας, είναι ανήσυχοι για το μέλλον των ελληνικών τραπεζών αλλά και των ξένων, που έχουν στα χέρια τους τεράστια ποσά σε ελληνικά ομόλογα. Τι θα γίνουν όλα αυτά αν σκάσουν στα χέρια τους;
Φοβούνται λέει ένα νέο φαινόμενο τύπου “Λήμαν Μπράδερς” του 2008, το οποίο όμως αν σκάσει θα έχει τεράστιες επιπτώσεις για το θλιβερό οικονομικό σύστημα που έχουν στήσει.

Οι κάθε Γιούνκερ, μούνκερ, Μπαρνιέ, Σαρκοζί, Μέρκελ έχουν ένα τεράστιο πρόβλημα. Και το δείχνουν με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία. Άλλωστε για αυτόν ακριβώς το λόγο εκβιάζουν κιόλας, με την 5η δόση που τη μια έρχεται και την άλλη δεν βρίσκει το δρόμο (…αν δεν τα βρουν πρώτα τα 2 μεγάλα κόμματα). Απαιτούν τη δέσμευση του πολιτικού κόσμου της χώρας, ώστε να δεσμεύσουν ακόμη περισσότερο την ίδια τη χώρα.

Εσχάτως δε, μόλις προχθές, μπήκαν στο παιχνίδι για τα καλά και οι ιδιώτες, τους οποίους η Αγγελικούλα θέλει συμμέτοχους στον δανεισμό μας. Κάποιοι άλλοι, για να τρομοκρατήσουν (μιλάμε για πραγματική οικονομική Αλ-Κάϊντα!) άρχισαν να μιλάνε για κατάρρευση της Ιταλίας και του Βελγίου πριν ακόμη και από την παραπαίουσα Ισπανία. Σημείωση: στην Ιταλία έχουν κρίση στην κυβέρνηση και στο Βέλγιο δεν έχουν καν κυβέρνηση! Αν αυτά δεν είναι στοχευμένα πράγματα, τότε ποια είναι;
Τα ντόπια παπαγαλάκια ττων διεθνών τοκογλύφων έχουν πιάσει δουλειά εδώ και μήνες, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να βομβαρδίζουν καθημερινά τον κόσμο με ψέμματα και να του μαυρίζουν την ψυχή, λέγοντας πως κινδυνεύουμε ως χώρα (πως θα βουλιάξει δηλαδή το ήδη βουλιαγμένο σκάφος!!!) και πως πρέπει να χρεωθούμε και άλλο για να σωθούμε.
Και με αυτά και αυτά, φτάσαμε το χρέος μας κοντά στα 500 δις ευρώ…