Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η νέα εξέλιξη στο θέμα του περιφερειάρχη Παναγώτη Ψωμιάδη

Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, για την υπόθεση της μείωσης προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων ενώ ήταν ακόμη νομάρχης Θεσσαλονίκης.
Θέμα χρόνου είναι πλέον και η κοινοποίησή της από την Εισαγγελία στο γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Ευθύμιο Σώκο, ο οποίος θα θέσει τον Π.Ψωμιάδη, βάσει της νομοθεσίας, σε προσωρινή αργία από τη θέση του περιφερειάρχη.
Στο πολυσέλιδο σκεπτικό της απόφασής του….

….ο προεδρεύων του δικαστηρίου, εφέτης Κώστας Βαμβακίδης, αναφέρει ότι ο Π. Ψωμιάδης έκανε «κακή χρήση της διακριτικής του εξουσίας και συγκεκριμένα υπερέβη τα ακραία όρια της διακριτικής του ευχέρειας που επέβαλαν οι αρχές του δημοσίου συμφέροντος, της χρηστής διοίκησης, της ισότητας και της εξυπηρέτησης τον έχοντα τον νόμο». Τονίζει δε ότι η απόφαση για τη μείωση στο ελάχιστο του ύψους των προστίμων -από 89 σε 5 χιλιάδες ευρώ- «δεν μπορούσε, σαφώς, να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε έναν πρατηριούχο καυσίμων, ο οποίος διαθέτοντας νοθευμένα καύσιμα (με τη μέθοδο του αποχρωματισμού) κέρδιζε πολύ περισσότερα απ’ ότι από την καταβολή του προστίμου αυτού του ύψους».
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο Π. Ψωμιάδης αναμένεται, μέσα στην προθεσμία που ορίζει ο νόμος, να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης της απόφασης.
 
protothema.gr