Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η μεγάλη μάχη αρχίζει τώρα


της Αγγελικής Μπουμπουκά & Ντίνας Καράτζιου
Στην πλατεία Συντάγματος, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί κομβικό σημείο πολιτικής αναφοράς, εστιάζεται η δυναμική της λαϊκής αντίδρασης στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο, που συζητιούνται στη Βουλή αυτή την εβδομάδα.
Πούλμαν, αυτοκίνητα και κάθε άλλο διαθέσιμο μεταφορικό μέσο επιστρατεύονται για να

...μεταφέρουν κόσμο από μεγάλες πόλεις όλης της χώρας στη μαζική συγκέντρωση και περικύκλωση της Βουλής κατά το διήμερο που προγραμματίζεται να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη. Στόχος των ομάδων που πρωτοστατούν στις πλατείες είναι να αναδειχθεί και αυτή τη φορά το πλήθος και το πάθος των ειρηνικών διαδηλωτών σε αντιδιαστολή με την αστυνομική και παρακρατική βία που ήταν καταφανής στη διαδήλωση της 15ης Ιουνίου.
Την ίδια ώρα, συνδικάτα και σωματεία συντονίζουν τις δράσεις τους σε συνεργασία με τους οργανωμένους διαδηλωτές της «Αμεσης Δημοκρατίας», που έχουν κλείσει ήδη ένα μήνα παρουσίας και συνελεύσεων στο κέντρο της πλατείας. Η καλύτερη περιφρούρηση και οργάνωση των κινητοποιήσεων του καυτού διημέρου που έρχεται αποτέλεσαν αντικείμενο διαβούλευσης μεταξύ πρωτοβάθμιων σωματείων και ομοσπονδιών εργαζομένων από διάφορους κλάδους, οι οποίοι συναντήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στα γραφεία της ΟΤΟΕ. Η συνάντηση οργανώθηκε με πρωτοβουλία της λαϊκής συνέλευσης.