Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επιστολή Τσιάπλα για ΔΕΥΑΑ: ζητάει ξανά να συζητήσουν για τις (από αύριο ισχύουσες) αυξήσεις

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο Θανάσης Τσιάπλας ζητά να ξαναδούν το θέμα των αυξήσεων που θα επιβληθούν από μεθαύριο 1η Ιουλίου στα τιμολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Άρδευσης του Δήμου.
Η επιστολή έχει ως εξής:
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
κ Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
   Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΛ στην οποία σαν παράταξη είμαστε αντίθετοι σε κάθε αύξηση του τιμολογίου του αγαθού που ονομάζεται νερό. Ζήτησα να πληροφορηθώ από τον πρόεδρο της κ. Τζίλα για το ύψος των ανελαστικών δαπανών της επιχείρησης και η απάντηση που πήρα ήταν ότι πλησιάζουν όλα μαζί περίπου το 1.500.000 € ετησίως λειτουργικές δαπάνες, μισθοδοσίες κ.λ.π.
Ζήτησα επίσης….

…….να πληροφορηθώ αν γνωρίζουμε τον αριθμό των οικημάτων μεμονωμένες οικίες, διαμερίσματα ή καταστήματα που εκ του νόμου υποχρεούνται να συνδεθούν. Η απάντηση ήταν αρνητική, όμως γνωρίζουμε τον αριθμό των ήδη συνδεδεμένων που πλησιάζουν συνολικά τις 18000 στον ευρύτερο πλέον δήμο. Αφού συζήτησα με ανθρώπους της υπηρεσίας και μάλλον γνωρίζουν, ο αριθμός τον συνδέσεων μπορεί να φτάσει και ίσως ακόμα να ξεπεράσει τις 25000.
   Εάν προσθέσουμε στο ποσό του 1500000 € , 500000 € για αποπληρωμή χρεών και άλλες  500000 € για αποθεματικό τότε πλησιάζουμε το ποσό των 2500000 € το οποίο με μια απλή διαίρεση με τον αριθμό των συνολικών δυνατών συνδέσεων δηλαδή τις 25000 τότε το αποτέλεσμα είναι ότι με 100 € ετησίως ανά σύνδεση όχι μόνο καλύπτουμε αλλά υπερκαλύπτουμε τις ανάγκες της ΔΕΥΑΛ. Εάν συνυπολογίσουμε και τα διάφορα άλλα έσοδα, όπως  τα τέλη σύνδεσης, ή διαφόρων υπηρεσιών ή ακόμη από την χρέωση του νερού κατά κυβικό με ένα ελάχιστο όμως κόστος της τάξης   των 2, 3 λεπτών μέχρι τα εκατό κυβικά 5 μέχρι τα 150 κυβικά και αρκετά ακριβά ίσως και τα 20 ή και παραπάνω για να αποτραπεί η αλόγιστη χρήση ή το πότισμα αγρών, τότε μάλλον εξάγεται το συμπέρασμα ότι και κοινωνική πολιτική θα ασκηθεί αλλά και τα οικονομικά της επιχείρησης θα βελτιωθούν διότι και πολύ φθηνότερα θα κοστίζει διότι με μια μέση κατανάλωση 50 κυβικών κατά μήνα το συνολικό ετήσιο κόστος δεν θα ξεπερνά τα 120 € που αποτελεί το ήμισυ του ελάχιστου ετήσιου κόστους που πληρώνει σήμερα μια οικογένεια δηλαδή έξη (6) δίμηνα επί 35 €  δηλαδή 210 €. Και επειδή σύμφωνα πάντα με το νόμο και απαιτητά είναι και μπορούν να βεβαιωθούν γι αυτό προτείνουμε την επανάληψη της συζήτησης και τον επαναπροσδιορισμό της στάσης μας γενικότερα ως δημοτικό συμβούλιο αλλά και εσείς σαν διοίκηση σε ότι αφορά την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΛ για το κόστος του νερού και της αποχέτευσης, και όχι απλά να αποφασίζεται έτσι αβασάνιστα για αυξήσεις σε ένα ήδη ακριβό τιμολόγιο σε εποχές μάλιστα δύσκολες για όλους τους πολίτες. Για τον σκοπό αυτό ζητάμε η πρόταση αυτή να τεθεί σε ψηφοφορία.
Αλεξάνδρεια 29/6/2011                                                       για την
                                                                              ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
                                                                                 ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
                                                                                    Θ.Τσιάπλας